Meny

Nordstjernen slept til Haugesund

Det gamle hurtigruteskipet «Nordstjernen» står på grunn i Karmsundet utenfor Haugesund mandag kveld. Foto: Tor Andre Johannessen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det pensjonerte hurtigruteskipet Nordstjernen ble trukket av skjæret det hadde gått på og slept til Haugesund tirsdag morgen.

– Skipet ble slept av grunn av tre slepebåter rett etter klokka sju. Det ligger nå fortøyd ved Garpaskjærskaien, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til Haugesunds Avis.

Natt til tirsdag ble det gjort flere forsøk på å få skipet av grunnen. 21 personer var om bord da det grunnstøtte mandag kveld. Hovedredningssentralen fikk meldingen like etter klokka 22.

Ifølge Haugesunds Avis fikk Nordstjernen en flenge i baugen og løftet seg mellom en og to meter.

Interkommunalt utvalg for akutt forurensning ble satt i beredskap etter grunnstøtingen og følger situasjonen, sier havnedirektør Tore Gautesen til Radio Haugaland.

– Skipet har fått hull i to-tre ballasttanker og en flenge ved baugen, men vi har ikke fått melding om oljelekkasje, sier Gautesen.

Nordstjernen gikk i rutetrafikk i 56 år og er det skipet som har seilt lengst i Hurtigrutens historie. Skipet ble fredet i desember i fjor. Det ble erklært verneverdig av Riksantikvaren allerede i 2007, skriver Haugesunds Avis.

Ifølge avisen er det Indre Nordhordland Dampbåtlag som eier skipet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus