Meny

Stormfullt døgn i landet

Satellittbilde av lavtrykket som på bildet har senter over Island og som mandag ettermiddag traff Vestlandet med sterk vind og nedbør. Foto: met.no (NOAA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et lavtrykk over Island var i ferd med å passere over Norge mandag kveld. Storm og snøfokk skapte problemer for trafikken.

I løpet av ettermiddagen traff uværet Vestlandet med sterk vind og nedbør. Det førte til at helikoptertrafikken ut i Nordsjøen ble innstilt fra Bergen og trafikkproblemer.

Blant annet ble Sotrabrua utenfor Bergen stengt i en kort periode da et kapell på en lastebil ble tatt av vinden og traff frontruten på et annet kjøretøy. Sjåføren fikk sjokk, men var ellers uskadd.

Les også: Varsler sterk storm på Vestlandet

Glatt i fjellet

Statens vegvesen valgte å stenge riksvei 13 over Vikafjellet mandag på grunn av uværet.

– Været blir bedre på tidlig kveld vestpå. Østover blir det verre utover kvelden. Det har vært oppe i liten storm på fjellet. Vinden vil dreie mot sør og temperaturen stiger mye, sier vakthavende meteorolog Inger-Lise Aasen Askautrud ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo til NTB.

I løpet av dagen skapte snøfokk problemer på fjellovergangene, men etter hvert gikk nedbøren over til regn der det har falt snø. Dermed ble det glatt føre.

– Hovedlavtrykket sirkler over Island og strekker seg innover kysten av Vestlandet og faller ned som regn i høyden. Det går ganske raskt forbi oss, sier Askautrud.

Les også: Fullstendig kaos uten vinterdekk

– Ikke ekstremvær

Det blir likevel en kort periode med vindøkning.

– I fjellet vil nok det verste være over ved tretiden natt til tirsdag. I innlandet blir det sterkest vind fra 20-tiden, opptil liten kuling. Det er ikke snakk om noe ekstremvær, men det er lenge siden vi har hatt en novemberstorm, sier Aasen Askautrud.

Sjekk været der du er

Uværet vil ikke vare lenge, men temperaturen vil stige opptil syv-åtte grader i løpet av natt til tirsdag.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus