Meny

Overbygg på lastebil traff fronten på møtende bil

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftig vind førte mandag ettermiddag til at politiet valgte å stenge Sotrabrua utenfor Bergen.

En trafikant ble tatt hånd om av ambulansepersonell etter å ha fått overbygget på en lastebil i frontruta på vei over brua, melder Bergens Tidende.

Mannen fikk sjokk, men skal ellers ha kommet uskadd fra hendelsen.

Brua ble stengt klokka 13, men åpnet igjen etter en halv time.

Klokka 13.20 viste Vegvesenets vindmålere på brua en vindstyrke på 20,2 meter i sekundet. Grensen mellom sterk kuling og liten storm går ved 20,8 meter i sekundet.

Bakgrunn: Varsler sterk storm på Vestlandet i dag

Stans i helikoptertrafikken

Helikoptertrafikken fra Bergen lufthavn Flesland til Nordsjøen ble stanset mandag ettermiddag på grunn av uvær.

Foreløpig er åtte avganger innstilt, og flere vil bli kansellert utover dagen. Reisende blir likevel bedt om å møte fram på flyplassen som normalt, melder NRK.

Årsaken er et kraftig uvær som er på vei innover Vestlandet. I løpet av de neste timene skal vinden øke fra stiv kuling til full storm langs kysten.

– Ved Stad blir det enda verre. Der kan vinden komme opp i sterk storm, sier statsmeteorolog Gunnar Livik.

– Merkes godt på kysten

Stormsenteret lå mandag ettermiddag vest for Island, mens fronten er på vei innover kysten av Vestlandet. I tillegg til kraftig vind er det også ventet en god del nedbør.

– Det er ikke enorme mengder, men det vil merkes godt på kysten. I fjellet er det ventet liten storm, kanskje kortvarig full storm. Der det er løssnø kan det fort bli snøfokk på veiene og vanskelige kjøreforhold, sier Livik.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus