Meny

Dramatisk situasjon for norskdrevet barnehjem på Filippinene

Norske Erlend Johannesen fra Trondheim driver et barnehjem på Filippinene. Han oppholder seg for øyeblikket i en park sammen med barnehjemsbarna like ved restene av det ødelagte barnehjemmet. Foto: Streetlight Norge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen Erlend Johannesen var søndag kveld i kontakt med organisasjonen Streetlight i Norge. Han forteller om en svært alvorlig situasjon for det norskdrevne barnehjemmet i Tacloban.

Nordmannen driver barnehjemmet Streetlight i den filippinske havnebyen Tacloban, som er hardt rammet etter at tyfonen herjet natt til fredag.

Via en offentlig PC som de filippinske myndighetene har satt opp til tyfonofrene har han vært i kontakt med organisasjonen i Norge.

– Erlend forteller at situasjonen er kritisk, og at de fokuserer på praktiske gjøremål med hensikt å huse barna de nærmeste dagene. Butikker, kjøpesentre og mange hus blir ranet hver dag, og han forteller om en desperasjon hvor folk blir drept på grunn av nødrasjoner. Det ligger døde mennesker overalt og hele tiden skylles det døde kropper på land, opplyser Sidsel Bjørnseth i Streetlight Norge.

Erlend Johannesen vil prøve å få evakuert barna og de frivillige, som foreløpig oppholder seg i en park like ved restene av det ødelagte barnehjemmet

– Barna oppholder seg i parken hvor barnehjemmet står. Kun to vegger er igjen av bygget, de forsøker å rydde unna søppel, glasskår og reparere taket for å kunne oppholde seg der, opplyser Bjørnseth i en pressemelding.

Tyfonen har ødelagt infrastruktur og kommunikasjonsmuligheter over et svært stort område, og faren til Johannesen, Leif Johnny Johannesen, reiser senere mandag ned til Filippinene og Tacloban med en satellittelefon, skriver Trønder-Avisa.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus