Sa seg ikke skyldig i drapssak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er siktet for å ha stukket i hjel sin tidligere samboer i Fredrikstad i januar, erklærte seg ikke skyldig da rettssaken startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Fredrikstad tingrett fastholdt den tiltalte 50-åringen det han har sagt hele tiden, at han ikke drepte 35 år gamle Teresa Palacios, skriver Fredriksstad Blad.

Påtalemyndigheten mener derimot at 50-åringen i sjalusi stakk Palacios gjentatte ganger med kniv om kvelden søndag 13. januar i år. Sjalusien skal være knyttet den drepte kvinnens nære vennskap med en barndomsvenn.

– De to hadde vokst opp sammen. De var som søsken, sa moren til Palacios i sin forklaring i retten. Hun sier det ikke var snakk om et kjæresteforhold.

Les også: Kvinne drept i Fredrikstad - mann pågrepet

Vennen besøkte Teresa den skjebnesvangre kvelden, og politiet mener han og 50-åringen kranglet før Palacios ba vennen dra fordi hun fryktet at 50-åringen ville drepe ham.

Dette er en sak med det lukkede roms mysterium, sa forsvarer John Christian Elden i tingretten.

– I rommet var det tre personer. To er borte. Den tredje er død. Saken reiser to spørsmål. Kan det tenkes at det finnes en alternativ gjerningsmann, og hvis det er tiltalte som er drapsmannen, foreligger det i så fall et forsett?