Meny

Kunstner spikret testiklene fast i bakken i politisk protest

PROTEST: På Den røde plass i Moskva spikret performancekunstner Pyotr Pavlensky fast testiklene i brosteinen i protest mot det han mener er en apatisk holdning til utviklingen i det Russiske samfunn. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pyotr Pavlensky frykter at Russland er i ferd med å bli en politistat. I protest spikret han kjønnsorganet i brosteinen utenfor Kreml.

Søndag kledde den russiske performancekunstneren Pyotr Pavlensky (29) seg naken og spikret testiklene sine fast i brosteinene på Den røde plass i Moskva. 

Dette gjorde han for å markere det han mener er en apatisk holdning i det russiske samfunn, som han mener til slutt kan lede til at Russland blir en politistat.

Protesten hadde han lagt til den årlige politidagen, skriver Dagbladet.

Da Pavlensky hadde sittet på plassen, like utenfor Leninmausoleet, i cirka en halv time, kom politiet og pakket ham inn i ulltepper og laken. Kunstneren ble så fraktet til sykehus for kontroll, før han ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti ble tatt med til en politistasjon.

Dette er ikke første gang performancekunstneren benytter seg av spektakulære metoder for å markere sitt standpunkt.

Tidligere i år har han protestert ved naken å rulle seg inn i hønsenetting foran rådhuset i St. Petersburg. I fjor sydde han igjen munnen for å vise støtte til de fengslede medlemmene av bandet Pussy Riot.

Forrige måned protesterte en bygningsarbeider ved OL-anlegget i Russland mot at han ikke har fått lønn for arbeidet. Også han sydde sammen leppene sine og innledet sultestreik.

Les mer: Protesterer mot uteblitt lønn

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus