Meny

– Pappa, vi er i live

Kurt Lydersen fryktet denne helgen for hva som kunne ha skjedd med kona Nina (53) og datteren Lisa Emilie (19). Mandag morgen fikk han endelig budskapet om at de to er i live. Foto: Privat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag morgen kom gledesbudskapet på en sprakende satellittlinje fra Filippinene: både Lisa Emilie (19) og Nina (53) er i live etter den kraftige tyfonen som herjet landet.

Kurt Lydersen fra Sandfjord ventet helgen gjennom på livstegn fra sin kone og datter som befant seg i Tacloban City da tyfonen nådde Filippinene fredag.

Mandag morgen kom det endelig beskjed, på en skurrete satellittlinje. Det var Lisa Emilie (19) som ringte:

– For fem minutter siden ringte datteren min og ga beskjed om at de var i live. Det er et helvete der, og de må ut så snart som mulig, sier Lydersen til ABC Nyheter, i 9-tiden mandag morgen.

De to befinner seg ifølge ham fortsatt i Tacloban.

Se også: – Mamma, jeg lever!

– Det var en dårlig linje. Det eneste hun rakk å si var at hun er i live.

– Jeg har snakket med ambassaden på Filippinene, og de skulle se hva de klarte å bistå med.

– Nå vil de jobbe videre med å få dem ut. Det ble bare en kort samtale, og Lydersen vet ikke mer om hva slags form de to er i.

– Denne helgen har jeg hatt konstant klump i magen. Man føler seg utrolig liten i en slik sammenheng, og det har vekslet fra fortvilelse til håp, sier Lydersen

– Men nå er jeg bare lettet, og ringer rundt for å informere nærmeste familie. Nå vurderer han å reise ned for å ta imot kona og datteren.

Les også: Maner til ro etter tyfon-katastrofe på Filippinene

«Vi er redde»

Slik lød den forrige meldingen Lydersen fikk fra datteren, torsdag i 23-tiden, ifølge VG Nett:

«Nå har strømmen gått. Vi sitter her med lommelykt og stearinlys, det regner inn. Nabobygget beveger seg, men vårt står stille. Vi er redde», skrev datteren Lisa Emilie (19) i en tekstmelding til faren da tyfonen akkurat hadde startet torsdag, ifølge nettavisen.

Siden torsdag i 23-tiden hadde ikke Lydersen hørt noe fra de to, før beskjeden endelig kom mandag morgen.

De to jobber som hjelpearbeidere på et barnehjem gjennom organisasjonen Atlantis.

Tacloban er blant stedene som ble hardest rammet av tyfonen.

Les også: «Mirakeljente» født mens tyfonen herjet

– Uoversiktlig

Utenriksdepartementet jobber med å få oversikt over situasjonen.

– Situasjonen er fremdeles uoversiktlig og det er svært krevende å få tak i ny informasjon. Vi har ingen konkret informasjon om savnede nordmenn i området, sier pressevakt i UD, Kristin Enstad, til VG.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus