Meny

– Nord-Korea skal ha henrettet 80 personer offentlig

SKAPER FRYKT: Kim Jong-un styrer Nord-Korea med jernhånd. (Foto: Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea skal i begynnelsen av november ha henrettet 80 personer offentlig. Mange ble angivelig henrettet fordi de skal ha smuglet sørkoreanske TV-serier inn i det isolerte landet.

Det melder den konservative sørkoreanske avisen JoongAng Ilbo, som siterer en anonym kilde. Minst en avhoppergruppe fra Nord-Korea bekrefter at de har hørt rykter om henrettelsene.

Kilden, som nylig skal ha kommet fra Nord-Korea, forteller at henrettelsene ble gjennomført i sju byer 3. november.

I byen Wonsan skal myndighetene ha mønstret 10.000 tilskuere på et stadion for å bevitne at åtte personer bli skutt av en eksekusjonspelotong. De fleste var anklaget for å ha sett ulovlig på sørkoreanske TV-serier, andre for prostitusjon.

Les også: Nord-Korea tester giftgasser på hele familier

Den Seoul-baserte nyhetssiden Daily NK , drevet av avhoppere fra nord, sier de ikke har hørt om henrettelsene. Men en annen nettside, North Korea Intellectual Solidarity, som også er drevet av avhoppere, meldte for flere måneder siden at det skulle være lagt planer for en bølge av offentlige henrettelser i Nord-Korea.

– Regimet frykter åpenbart at folks tankesett skal endres og forsøker derfor å skremme folk, sier en kilde fra nettstedet til avisen.

Det å se på utenlandsk TV, særlig fra det kapitalistiske sør – regnes som en alvorlig forbrytelse i Nord-Korea.

Les også: Nord-Korea truer USA med «fryktelig katastrofe»

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus