Meny

Høyre nærmer seg Ap på ny måling

Statsminister Erna Solberg (H) under den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag formiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går fram 1,1 prosentpoeng til 29,5 prosents oppslutning og puster dermed Arbeiderpartiet i nakken på en fersk meningsmåling.

Arbeiderpartiet går tilbake 1,9 prosentpoeng til 30,8 prosent på målingen som Norfakta har laget for Nationen og Klassekampen. Det er identisk med valgresultatet. Høyres resultat er på sin side hele 2,7 prosentpoeng bedre enn ved stortingsvalget.

Høyres regjeringspartner Frp går fram 0,3 til 15,3 på målingen mens Venstre er uendret på 4,8 prosent. KrF går fram 0,1 prosentpoeng til 5,1 prosent.

SV går fram 0,8 prosentpoeng til 4,5 og er sammen med Høyre det eneste partiet som vokser sammenlignet med valgresultatet. Senterpartiet ligger uendret på 4,8 prosent, Miljøpartiet De Grønne får 2,8 prosent (opp 0,1), mens Rødt får 1,1 (tilbake 0,2) og andre partier og grupper 1,2 prosent (ned 0,3).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus