Truet til seg godteri med softgun

En gjeng på fire ungdommer i 13-14-årsalderen truet til seg godteri med softgun mot hodet til barn. Illustrasjonsfoto fra 2011: NTB scanpix.
En gjeng på fire ungdommer i 13-14-årsalderen truet til seg godteri med softgun mot hodet til barn. Illustrasjonsfoto fra 2011: NTB scanpix.

Halloween bød på mer eller mindre hyggelige overraskelser rundt om i landet. I Sokna fikk flere barn en softgun mot hodet av ungdommer som ville ha godteposen deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet i Nordre Buskerud var det en gjeng på fire ungdommer i 13-14-årsalderen som truet til seg godteri med softgun mot hodet til barna på en halloweenfest på Sokna. Saken vil bli fulgt opp, lover politiet.

Politiet i Søndre Buskerud fikk meldinger om fyrverkeri under biler og kasting av egg flere steder på halloweenkvelden.

«Ungdom kaster egg på en kiosk på Fjell i Drammen», tvitret politiet. 10-15 ungdommer løp fra stedet da patruljen kom til stedet, bare eggekartongene lå igjen. Også i Solbergelva kom det klage på eggkasting på et bolighus.

Det kom også inn klager på ungdom som kastet fyrverkeri i postkasser og under biler på Konnerud, noe som ble oppfattet som skremmende.

Må levere eggene

På Romerike ble det jobbet forebyggende. Da politiet kom over noen ungdommer som hadde kjøpt urovekkende mange egg i en matvarebutikk, gikk de til aksjon, skriver Romerikes Blad.

– De var i ferd med å pakke inn eggene i mindre poser da vi ankom. For å unngå diverse hendelser ba vi ungene levere eggene tilbake i butikken. De fikk igjen pengene, og det løste seg med det, sier operasjonsleder Terje Vamsæter i Romerike politidistrikt.

Les også: Vil skremme med flygende spøkelse

På Kurlandsåsen kunne en mann fortelle at både han og huset ble truffet av flygende egg.

Fra andre steder i landet ble det meldt om knuste vindusruter.

Vettskremt

En kvinne i Rogaland ble vettskremt da utkledde unger kom på døra. Tre politipatruljer rykket ut til et hus i Aksdal i Tysvær etter et nødanrop fra en ung kvinne ved 19-tiden torsdag kveld.

– Hun var hysterisk. Hun snakket ikke norsk og dårlig engelsk, og det hørtes ut som om hun var i livsfare, sier operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Haugesunds Avis.

Les også: Sjokkerte naboer ringte politiet etter denne Halloween-spøken

Det viste seg at kvinnen ikke kjente til skikken med halloween.

– Det banket på hos henne, og da hun kikket ut vinduet så hun ungdommer med masker og som ropte mot henne. Da ble hun livredd, og fryktet at de var på vei inn, forteller Utne-Reitan. Han sier det ikke er gjort noen forsøk på å spore opp dem som avla henne et halloweenbesøk.

– Vi antar at de ikke har hatt til hensikt å skremme henne på ordentlig.

Personvernpolicy