– Søstre i Syria vil hjem

Faren til de to norsk-somaliske søstrene som skal ha dratt til Syria, sier de holdes i landet mot sin vilje og vil hjem, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til de to søstrene sier til NRK at han tirsdag kveld var i kontakt med dem via det sosiale nettverket Facebook. Døtrene skal da ha fortalt at de holdes der mot sin vilje.

– De vil hjem til Norge, og de angrer på det de har gjort, sier han.

Faren har hele tiden etter at han kom ned til grenseområdet i Tyrkia, trodd at de to jentene ikke var kommet seg inn i Syria, men befant seg på den tyrkiske siden av grensen. Jentene har imidlertid fortalt ham at de er i Syria, men at de ikke er sikre på hvor.

Han skal ha vært i kontakt med Den frie syriske hær, som er dannet av en rekke forskjellige opposisjonsgrupper. Disse skal ha tilbudt ham å få ham over grensen og hjelpe ham med å finne døtrene i Syria.

Politiet skal tidligere denne uken ha bedt faren om å dra tilbake til Norge da de frykter for hans sikkerhet. Advokat Geir Lippestad er hyret inn som bistandsadvokat og har hatt et møte med Utenriksdepartementet for å høre hva de har gjort for å hjelpe familien.

Lippestad sier til NRK at han torsdag vil ta kontakt med politiet for å høre hva de har gitt videre til tyrkisk politi.

De to jentene er etterlyst via Interpol.

Personvernpolicy