Ny bok om Breiviks mor fra Seierstad

Åsne Seierstad skriver også bok om moren til Anders Behring Breivik. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Åsne Seierstad skriver også bok om moren til Anders Behring Breivik. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Marit Christensen er ikke den eneste som gir ut bok om Wenche Behring Breivik denne høsten. Bare få dager etter at Christensens bok lanseres, kommer Åsne Seierstad med sin bok om terroristens mor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter Seierstad overfor VG.

Seierstads bok «En av oss» blir utgitt 11. november. Først var Marit Christensens bok «Moren» varslet utgitt 15. november, men onsdag ble det klart at forlaget Aschehoug hadde ombestemt seg og at boka slippes allerede torsdag.

Både forlaget og Christensen selv nekter for at boken er fremskyndet på grunn av Seierstads bok.

LIVE: Følg lanseringen direkte her

I Marit Christensens bok omtales Åsne Seierstad som en kjent forfatter som kom inn på Wenche Behring Breiviks dødsleie, men navngis ikke. Seierstad bekrefter at det var hun som besøkte Anders Behring Breiviks mor.

– Det var viktig å høre Wenche Behring Breiviks historie om sønnens barndom, oppvekst og ikke minst tiden etter at han flyttet hjem. Jeg ba om et intervju gjennom hennes advokat Ragnhild Torgersen, og det lot seg ordne, sier hun til VG.

Les også: Aschehoug fremskynder boka om Breiviks mor

Wenche Behring Breivik døde etter lengre tids sykdom i mars i år, og før hun døde ønsket hun å stoppe boken til Marit Christensen. Forlaget Aschehoug har likevel bestemt seg for å gi ut boken, til tross for Wenche Behring Breiviks siste ønske.

Les også: Fryktet sønnen var et terroroffer

Personvernpolicy