Dømt for snikfotografering av nakne gutter i svømmehall

Ved å bruke et kamera som så ut som en bilnøkkel, snikfotograferte en mann fra Sandnes nakne gutter i en svømmehall i hjemkommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50-åringen er dømt til tre års fengsel for seksuell utnyttelse av en ung gutt og for å ha tatt 191 bilder av nakne gutter i en svømmehall i hjemkommunen.

Dommen mot mannen falt i Jæren tingrett tirsdag. Trebarnsfaren ble funnet skyldig på alle punkter i tiltalen hvor det mest alvorlige går ut på seksuell utnyttelse av en vanskeligstilt gutt under 18 år.

50-åringen fikk en utenlandsk 16-åring til å flytte til Norge hvor han ved å betale lommepenger, datautstyr og skolegang satte gutten i et avhengighetsforhold.

– Fornærmede ble helt avhengig av tiltalte økonomisk, og kom også til et fremmed land uten å kunne språket og uten å ha noe familie eller nettverk her. Til å begynne med var tiltalte hans eneste holdepunkt i Norge, står det i dommen.

Mannen får også inndratt et «nøkkelkamera» som ble funnet hjemme hos ham. Av totalt 1.240 bilder og 128 filmer med seksuelt innhold mellom gutter og voksne menn, var 191 bilder av nakne gutter i garderoben på Giskehallen i Sandnes tatt med spesialkameraet. Bildene var tatt i 2007 og 2011.

I retten nektet 50-åringen kjennskap til kameraet, men politietterforskeren som hadde gransket bildene hadde funnet et speilbilde av mannen på en av filmene.

Mannen ble idømt tre års fengsel, men med et fradrag på 219 dager for tiden i varetekt. Han må også betale den utenlandske tenåringen 125.000 kroner i erstatning.

Personvernpolicy