Tonje (30) fant partert katt foran huset

PARKERT: Utenfor sitt hus i Haugesund fant Tonje Kvamme denne parkerte katten. ABC Nyheter har valgt å sensurere bildet. Foto: Privat
PARKERT: Utenfor sitt hus i Haugesund fant Tonje Kvamme denne parkerte katten. ABC Nyheter har valgt å sensurere bildet. Foto: Privat

Dyrevernaktivist Tonje Kvamme er overbevist om at kattemorderen ville gi henne et signal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et grusomt syn møtte Tonje Kvamme da hun onsdag morgen skulle slippe ut kattene sine. Foran døren til huset hennes i Haugesund lå det en død katt, partert på en bestialsk måte.

– Det var veldig mørkt ute, men jeg så det lå noe der. Først trodde jeg det var en plastpose, men da jeg skulle slippe inn kattene mine litt senere så jeg at det lå en død katt der, sier hun til ABC Nyheter.

Kvamme forteller at hun ble svært skremt over det makabre funnet. Alle kattens kroppsdeler var kappet av og lagt side om side.

– Hodet er kuttet av, beina er kuttet av, halen er borte og kattens mage er skåret opp, sier hun.

Les også: – Denne saken er helt grusom

– Verste jeg har sett

Den kjente dyrevernsaktivisten og bloggeren tror kattemorderen ønsker å sende henne et signal ved å legge det døde dyret rett ved huset hennes.

– Jeg føler det er en trussel mot meg som person. Det er ikke tilfeldig at katten ble lagt utenfor huset mitt, sier hun.

KATTEDRAP: Tonje Kvamme fant en partert katt utenfor huset sitt i Haugesund. Foto: PrivatKATTEDRAP: Tonje Kvamme fant en partert katt utenfor huset sitt i Haugesund. Foto: Privat

Kvammes 10 år gamle datter ble vitne til funnet av den drepte katten.

– Hun begynte å gråte. Hun ble livredd og ville ikke gå på skolen, sier hun.

– Jeg har selv sett mange grusomme skjebner, men dette er det verste jeg har sett i hele mitt liv, sier dyreelskeren.

Les også: Denne katten vil få deg til å gråte

Herjet av kattedrap

Siden i vår har politiet i Haugesund fått inn fem meldinger om kattedrap i byen. Ifølge TV 2 skal de drepte kattene være funnet innenfor en radius på to kilometer.

– Jeg er helt sikker på at det er de samme som står bak, sier hun.

Kvamme sier til ABC Nyheter at hun tror politiet nå gjør det de kan for å finne gjerningspersonen.

– Jeg har inntrykk av at dette blir tatt veldig alvorlig av dem. Det kan ha noe med omstendighetene av funnet å gjøre, sier hun.

Les også: Katten Røde ble fanget, mishandlet og torturert til døde

Få tips

Etterforskningsleder Torbjørn Nervik i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt sier til Haugesunds avis at de har få tips etter kattedrapet.

– Det har ikke vært så mange som har meldt inn noe til oss. Vi ber innstendig folk som kan ha sett eller hørt noe om å ta kontakt, sier Nervik.

Narvik forstår at folk er urolige.

– Krimteknisk er det ikke mer å hente og foreløpig har vi ikke grunnlag for å si noe om motiv. Vi skal snakke med melderen som fant katten og høre hva hun har å fortelle. Ellers har vi øyne og ører åpne, spesielt inn mot miljøer som kan tenkes å vite noe om dette, sier han til Haugsunds avis.

Personvernpolicy