Navnet på den drepte i Ulsteinvik frigitt

Det var 27 år gamle Preben Mikael Dimmen som ble slått i hjel i Ulsteinvik natt til tirsdag. En østeuropeisk mann i 20-årene fremstilles for varetektsfengsling i saken torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 20-årene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Siktelsen blir stående til torsdag før den kan bli endret, skriver Sunnmørsposten.

– Siktelsen vil ikke bli utvidet før eventuelt etter fengslingsmøtet torsdag. Vi venter blant annet på obduksjonsrapporten, sier politijurist Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt. Drønnen sier Kripos er bedt om å yte krimteknisk bistand.

Den siktede mannen tilbrakte deler av tirsdag på Ålesund sjukehus for medisinsk behandling, og tilbrakte deretter natt til onsdag i Ålesund fengsel.

– Jeg regner med at mannen vil møte i retten torsdag, sier Drønnen.

Hun ønsket onsdag ikke å kommentere omstendighetene rundt saken.

– Vi er midt i etterforskningen, sier hun.

Les også: Fengslingsmøte torsdag etter dødsvold på Sunnmøre

Det var klokken 4.45 natt til tirsdag at politiet ble varslet om at den østeuropeiske mannen hadde gått til angrep på Dimmen med en flaske.

De to er naboer, og den siktede skal ha slått 27-åringen gjentatte ganger etter å ha oppdaget ham i seng med siktedes samboer. 27-åringen ble sendt til Volda sjukehus, og senere overført til St. Olavs hospital, hvor han døde av hodeskader.

Les også: Mann påført alvorlige hodeskader etter sjalusidrama

Den siktede ble tirsdag avhørt.

– Han erkjenner både de faktiske forholdene som er beskrevet i siktelsen, samt straffskyld for legemsbeskadigelse med døden til følge, sa forsvarer Torgeir Langva til NTB.

Personvernpolicy