Mann dømt for drap på Karmøy

En 38 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på sin ekskone Linda Løvfald (44) på Karmøy i september i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har erkjent at han kvalte Løvfald til døde. Drapet ble begått i mannens hjem på Stol på Karmøy.

– Jeg har snakket med min klient, og han har vedtatt dommen. Han har ønsket behandling, og det får han nå gjennom denne dommen om tvungent psykisk helsevern, sier mannens forsvarer Erik Lea til NTB. Dommen ble forkynt i Haugaland tingrett tirsdag.

To psykiatere har undersøkt mannen. Deres konklusjoner var at han led av paranoid schizofreni og var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Statsadvokat Tormod Haugnes la derfor ned påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Les også: 37-åring innrømmer at han kvalte ekskona

Ifølge forsvareren har det vært belastende for mannen å sitte i varetekt. Han håper på å bli overført til institusjon raskest mulig.

– Han har sittet i varetekt i tretten måneder, to tredeler av tida i institusjon, men den siste perioden i fengsel uten noe behandlingstilbud, sier Lea.

Løvfalds to foreldre og hennes tre barn på 17, 23 og 25 år er tilkjent oppreisning på 200.000 kroner hver.

Les også: Kripos bistår etter mistenkelig dødsfall på Karmøy

Tiltalte må betale en tidel av dette, mens resten dekkes av staten. Dette er etablert praksis i saker der gjerningspersonen dømmes til tvungent psykisk helsevern.

Bistandsadvokat Ellen Sandvold Strømme sier til Haugesunds Avis at dommen er som ventet.

Personvernpolicy