Siv Jensens statssekretær legger frem kundeliste

Statssekretæren til finansminister Siv Jensen (Frp) la onsdag frem kundelistene sine fra sin tidligere arbeidsgiver. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Statssekretæren til finansminister Siv Jensen (Frp) la onsdag frem kundelistene sine fra sin tidligere arbeidsgiver. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Statssekretær Jon Gunnar Pedersen (H) i Finansdepartementet la onsdag frem sin kundeliste fra meglerhuset Arctic Securities.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Statssekretær Jon Gunnar Pedersen har vært svært oppmerksom på mulige habilitetsspørsmål i sin rolle som statssekretær i Finansdepartementet, og informerte allerede første dag departementet om forhold som eventuelt kan reise habilitetsspørsmål, heter det i en melding på Finansdepartementets nettsted.

Departementet har gjennomgått Pedersens kundelister og økonomiske interesser, og konkluderer med at det ikke er grunn til generelt saksforbud på enkeltområder.

– Spørsmålet om habilitet vil bli løpende vurdert i forbindelse med saker der det måtte være behov for det. Det vil blant annet kunne dreie seg om saksbehandling knyttet til kunder som Pedersen har hatt i nær fortid og Arctic Securities, opplyser departementet.

Bakgrunn: – Sylvi Listhaug er ikke innhabil

Kundelisten som ble lagt frem onsdag er imidlertid ikke komplett. Fem navn er unntatt offentlighet grunnet taushetsplikt etter verdipapirhandellovens paragraf tre og fire om innsideopplysninger, melder NRK.

Pedersen var deleier og partner i Arctic Securities før han ble statssekretær. Han eier fortsatt aksjer i selskapet. Som statssekretær har han permisjon fra jobben i meglerhuset, og eierskapet er satt bort til ekstern forvaltning.

Les også: Siv Jensen er allerede blitt avgifts-byråkratisert

Personvernpolicy