– Ettersøkte etter bileksplosjonen er arrestert i Kina

Politinærværet på Tiananmen-plassen i Beijing er betydelig. Foto: Reuters
Politinærværet på Tiananmen-plassen i Beijing er betydelig. Foto: Reuters

Fem personer som er ettersøkt i forbindelse med episoden i det sentrale Beijing mandag der fem mennesker mistet livet, er arrestert. Politiet sier nå at hendelsen var et terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestasjonene skal ha skjedd allerede mandag kveld, ifølge meldingen fra den sentrale og sterkt kontrollerte kinesiske kringkastingen.

– Arrestasjonene ble foretatt ti timer etter hendelsen som nå er identifisert som et terrorangrep, heter det på CCTVs engelskspråklige mikroblogg.

Les også: Knytter bileksplosjon i Beijing til uigur-opprør

Kinesisk politi har identifisert føreren av SUV-bilen som pløyde ned fotgjengere på en 400-500 meter lang ferd på fortauet før bilen eksploderte og brant opp. De tre i bilen omkom, i tillegg til to fotgjengere, en filippinsk og en kinesisk turist.

Bilen ble kjørt av en mann ved navn Usmen Hasan, et navn som antyder at mannen var uigur. Med ham i bilen var kona og moren. Det ble også funnet bensinkanner, kniver og et flagg med religiøst, ekstremistisk innhold, ifølge politiet.

– Politiet har identifisert mandagens hendelse på Tiananmen-plassen som et voldelig terrorangrep, skriver politiet i Beijing på sin mikroblogg.

Bakgrunn: Skjerpet sikkerhet etter mystisk bilpåkjørsel i Beijing

Jihadistflagg og kniver er også funnet der familien bodde, ifølge politiet.

Det er ikke gitt noen begrunnelse for hvorfor det er gått nesten to dager fra arrestasjonene av fem ettersøkte til arrestasjonene ble gjort kjent.

Personvernpolicy