– Per Sandberg kan bli ekskludert fra Frp

Flere kilder som har sett innholdet i Per Sanbergs bok mener at den bryter med Frps vedtekter. Sandberg kan derfor risikere å bli ekskludert fra partiet. Foto: NTB scanpix.
Flere kilder som har sett innholdet i Per Sanbergs bok mener at den bryter med Frps vedtekter. Sandberg kan derfor risikere å bli ekskludert fra partiet. Foto: NTB scanpix.

Per Sandberg risikerer i ytterste konsekvens å bli ekskludert fra partiet på grunn av sin nye bok, ifølge TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandbergs bok «Mot min vilje – Oppklaring av et politisk liv» blir utgitt om to uker.

Flere kilder som har sett innholdet i boka, mener ifølge TV 2 at Sandberg bryter partiets vedtekter og derfor risikerer å bli ekskludert.

Deler av boka beskrives av kildene som illojale avsløringer av partiinterne forhold, og som en usann framstilling av virkeligheten.

Boka skal blant annet inneholde sterke personkarakteristikker.

Selv sier Sandberg lakonisk at hvis noen frykter boka, så er det trolig fordi de har noe å frykte.

Les også: Solvik-Olsen har ikke fått utdrag fra Sandberg-boka

Truet med å trekke seg før Frps landsmøte

Få dager før Fremskrittspartiets landsmøte i vår var Per Sandberg så oppbrakt at han varslet at han ville trekke seg som nestleder i partiet.

Kilder forteller til Aftenposten at tre dager før landsmøtet startet 24. mai, forlot Sandberg et møte i stortingsgruppens styre i raseri.

Bare noen timer senere sendte han en SMS til medlemmene i gruppestyret der han overraskende varslet at han ville trekke seg som nestleder.

Les også: Sandberg sier han fortsatt er motivert for Stortinget

Ifølge Aftenposten hadde SMS-en følgende ordlyd:

«Jeg vet ikke hva som ble sagt etter mitt utbrudd i dag. Jeg vil på ingen måte gå i detalj, dette blir mye. Med bakgrunn i hele prosessen og andre faktorer har dette ført til at jeg trekker mitt kandidatur som nestleder og trapper ned min innsats ut over en vanlig representant. Generalsekretær og Siv er orientert i flere samtaler i dag».

Under selve landsmøtet ble Per Sandberg klappet inn som nestleder for to nye år.

Personvernpolicy