Solvik-Olsen har ikke fått utdrag fra Sandberg-boka

Avtroppende 1. nestleder i Frp, Per Sandberg (t.v.), kommer i neste måned med sin avslørende biografi fra sin tid på Stortinget. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (t.h.), sier han nærmest blir fornærmet om han ikke er nevnt i boka, der flere partifeller allerede har fått utdrag i forkant av utgivelsen. Det er uvisst hva partileder og finansminister Siv Jensen (midten) mener om saken. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Avtroppende 1. nestleder i Frp, Per Sandberg (t.v.), kommer i neste måned med sin avslørende biografi fra sin tid på Stortinget. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (t.h.), sier han nærmest blir fornærmet om han ikke er nevnt i boka, der flere partifeller allerede har fått utdrag i forkant av utgivelsen. Det er uvisst hva partileder og finansminister Siv Jensen (midten) mener om saken. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) blir nærmest fornærmet om ikke avtroppende nestleder Per Sandberg har omtalt ham i boka si.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NTB møtte Solvik-Olsen på bompengekonferanse i Stavanger tirsdag, men han var mer enn villig til å uttale seg om avtroppende nestleder Per Sandberg

– Jeg vet ikke om jeg er omtalt i boka til Per, jeg har ikke fått noe varsel om at jeg er det. Men jeg ville nesten blitt fornærmet hvis jeg ikke var det, sier han.

Les også: Juritzen: – Sandberg skriver om politikk og maktspill

Selv har han lest bøkene til John Alvheim, Siv Jensen, Carl I og Eli Hagen:

– Jeg kommer til å lese boka til Per. Han er en god venn av meg, og han har skrevet om ting jeg selv har vært mer på, det er interessant å høre hans perspektiv.

Selv om Sandberg har trukket seg fra flere oppgaver og verv, er ikke Solvik-Olsen bekymret for Sandbergs framtidige innsats på Stortinget:

– Jeg har sittet i sonderinger og forhandlet om regjeringsplattform sammen med Per Sandberg, og han er kjempemotivert for å jobbe med saker han har kjempet for i lang tid. Det er slik jeg oppfatter det ingen misnøye mot verken partiets politikk eller partiets linje. Husk, han trekker seg ikke som politiker, han vil bare roe seg ned når det gjelder verv.

Les også: Solvik-Olsen vag overfor bompengebransjen

Solvik-Olsen mener Sandberg slutter mest av hensyn til familien:

– Jeg har selv sittet og følt på dette i fjor høst, avveiningen mellom jobb og familie. Dette er en 24-timer-i-døgnet-jobb, som jeg løste ved å flytte familien til Oslo. Per har kona på Senja, han pendler, dermed klarte han ikke det jeg klarte, og det tror jeg var utslagsgivende for hans beslutning.

Personvernpolicy