Juritzen: – Per Sandberg har en plan

PERSONLIG OG DIREKTE: Flere partifeller av Per Sandberg i Frp er ifølge forelegger Arve Juritzen bekymret for hva som kommer på trykk i biografien «Mot min vilje». Foto: Jon Even Andersen (NTB scanpix)
PERSONLIG OG DIREKTE: Flere partifeller av Per Sandberg i Frp er ifølge forelegger Arve Juritzen bekymret for hva som kommer på trykk i biografien «Mot min vilje». Foto: Jon Even Andersen (NTB scanpix)

Per Sandbergs biografi «Mot min vilje» er et oppgjør med fortiden, mener forlegger Arve Juritzen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er ikke fremmed for at Frp-nestlederens partifeller vil være uenige i historien som fortelles i boka.

– Per Sandberg har en plan. Han har behov for å rydde opp og se fremover. Denne biografien er en del av denne prosessen, sier Juritzen til NTB.

– Det spesielle med denne boka er at den har blitt skrevet mens Sandberg har stått oppe i viktige avgjørelser i sitt liv, fremholder han.

Valg

Han vil ikke spekulere på om det ville vært umulig for Sandberg å bli værende i toppolitikken etter å ha gitt ut boka. Selve utgivelsesdatoen er heller ikke endelig bestemt, ifølge Juritzen.

– Nå som Sandberg har tatt et steg til siden fra toppolitikken, er det naturlig at boka blir gitt ut så fort som mulig. Boka har blitt redigert under hele prosessen til Per Sandberg og tar fatt i det ståstedet der han er i dag, sier han.

Bakgrunn: Flere vil stoppe Sandberg-bok

– Så dersom Sandberg hadde takket ja til statsrådsposten, så ville boka sett annerledes ut?

– Det er en mulighet, sier Juritzen.

Har fått lese

Han bekrefter at forlaget har fått noen henvendelser fra Frp-ere som lurer på hva som står i boka og om de selv er omtalt i den.

– Vi har ønsket å sjekke fakta. I noen tilfeller har vi derfor etterkommet ønsker om å få se hva som er skrevet om dem. Det dreier seg om både politikere, journalister og privatpersoner, sier han.

Les også: Carl I. Hagen: – Sandberg har kjempet som en løve

– Er Siv Jensen blant dem som har fått se?

– Vi går ikke ut med navn på dem vi har vært i kontakt med, sier Juritzen.

Subjektiv

– Siv Jensen sier at hun ikke kommer til å lese boka. Hvorfor sier hun det, tror du?

– Det har jeg ingen mening om, sier Juritzen.

Han avviser samtidig at det er snakk om retten til å komme med samtidig tilsvar som har ført til at folk har fått lese.

– Dette er en subjektiv biografi, og det ingen som har noen tilsvarsrett. Men vi er opptatt av at det som står der, skal være riktig, sier Juritzen. Per Sandberg har rett til å mene hva han vil, fremholder han.

«Liten fjær»

Juritzen holder kortene tett til brystet når det gjelder bokas innhold, og hevder det som er blitt fremstilt som noe av en storm av henvendelser til forlaget de siste dagene, er «en liten fjær som er blitt stor».

Les også: Aarebrot forundret over Sandbergs avgang

Men fjæren er likevel ikke mindre enn at forlaget tirsdag besluttet å doble førsteopplaget til 12.000 bøker.

Boka handler om en gutt fra enkle, trønderske kår som ender i politikkens førstedivisjon der han forhandler om regjeringsmakt. Den handler også om grunnene til at Sandberg velger å gå ut av toppolitikken.

– Folk som er interessert i politikk og maktspill, kan lære mye av boka, sier Juritzen.

Personvernpolicy