Verdens høyeste hund er død

HØY: I 2010 ble hunden Giant George kåret av Guinness World Records til verdens høyeste levende hund og høyeste hund noen sinne. Stående på bakbeina ble han målt til 2.2 meter lang Foto: Ap Photo
HØY: I 2010 ble hunden Giant George kåret av Guinness World Records til verdens høyeste levende hund og høyeste hund noen sinne. Stående på bakbeina ble han målt til 2.2 meter lang Foto: Ap Photo

109 cm høye Giant George sovnet stille inn i sitt hjem i USA bare syv år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er hundens matmor og matfar, David og Christine Nasser, som melder at hunden har gått bort.

På hundens egen Facebook-side skriver paret at hunden døde torsdag 17.oktober.

– George sovnet stille inn omgitt av sine kjøre, en måned før sin åtteårsdag, skriver David Nasser.

Les også: Er George verdens største hund?

Verdens høyeste

George, som var en grand danois, ble kjent i 2009 da det ble kjent at familien Nasser i Tuscan, Arizona forsøkte å få godkjent som verdens største hund.

Året etter ble han offisielt kåret av Guinness World Records til verdens høyeste levende hund og høyeste hund noen sinne.

DØDE: Matfar David Nasser sørger over bortgangen av hunden hund Giant George. Foto: Ap PhotoDØDE: Matfar David Nasser sørger over bortgangen av hunden hund Giant George. Foto: Ap Photo

George veide mer enn 111 kilo og målte 109 centimeter høy fra potene til skulderen. Stående på bakbeina ble han målt til 2,2 meter høy.

ABC Nyheter har tidligere skrevet om Giant George og om utfordringene forbundet med en hund av så stor størrelse.

Da familien Nasser først tok ham inn fikk George sove i sengen deres. Men det ble tidlig slutt på sengebesøket.

Etter kort tid fikk George sin egen dobbeltseng.

Les også: Hund avslørte barnemishandling

Redd for å være alene

Til ABC News sier familien at de tar hundens bortgang tungt, men at det stadig går bedre.

– Jeg hadde ikke vært i stand til å snakke med deg for fire dager siden. Jeg ville bare grått, men nå begynner de gode minnene å komme til overflaten. Etter en uke begynte jeg å tenke på alle de morsomme timene vi hadde, og det går mye, mye lettere nå, sier Nasser.

Til tross for sin størrelse var George ifølge eierne leken, redd for vann og små hunder, samt spesielt redd for å være alene.

– Han er virkelig en unik hund, har eierene tidligere uttalt.

Les også: Her angriper hund og eier på direkten

Ble mobbet

George fikk mye oppmerksomhet hvor enn han gikk.

– Vår lokal park hadde en seksjon for valper, men vi ble mobbet ut av andre hundeeiere, som var redd George ville skade valpene deres, sier familien.

Da han skulle reise på en PR-tur til Chicago, fikk han tre seter for seg selv i flyet.

– Det var så mange folk som kom bort og ville se og ta bilder, at piloten til slutt skrudde på lyset med fest-setebeltene, sier Nasser.


George, som var en grand danois, ble kjent i 2009 da det ble kjent at familien Nasser i Tuscan, Arizona forsøkte å få godkjent som verdens største hund. Året etter ble han offisielt kåret av Gunniess World Records til verdens høyeste levende hund og høyeste hund noen sinne.

ABC Nyheter har tidligere skrevet om da familien først tok han inn fikk han sove i sengen deres, men at det tidlig ble slutt på sengebesøket.

Etter kort tid fikk George sin egen dobbeltseng.

Personvernpolicy