24-åring i varetekt etter barneran

Oslo-ordfører Fabian Stang frykter for folks trygghetsfølelse etter mange ran i hovedstaden denne helgen. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)
Oslo-ordfører Fabian Stang frykter for folks trygghetsfølelse etter mange ran i hovedstaden denne helgen. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

En 24 år gammel marokkansk mann er varetektsfengslet for ransforsøk mot en ti år gammel gutt i Oslo søndag. I alt er sju personer pågrepet etter helgens ransbølge i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett av ranene skapte stor debatt i sosiale medier. To menn forsøkte søndag morgen å stjele telefonen til en ti år gammel gutt. Ranet ble forhindret av vitner som grep inn og gikk til angrep på ransmennene.

En av gjerningspersonene ble brakt til Ullevål sykehus som følge av det kraftige basketaket. Mannen er en 24-åring fra Marokko som mandag ettermiddag ble varetektsfengslet i fire uker, melder P4.

Les også: Mobilraner sendt på sykehus

Mannen sier han er uskyldig, men godtar varetektsfengsling for å bidra til å oppklare saken. De to som brøt inn og forhindret ranet, er anmeldt for vold.

16 ran

Siden torsdag har det vært 16 ran i hovedstaden. Søndag kveld var ti av dem oppklart, melder osloby.no.

Til sammen er åtte personer pågrepet siden torsdag, sier stasjonssjef Kåre Stølen på Grønland politistasjon til avisen. Politiet holder en pressebrif om utviklingen i saken mandag ettermiddag klokka 15.30.

Ordfører Fabian Stang advarte søndag i TV 2 om at ran kan gi seinskader hos dem som blir rammet. Han frykter at trygghetsfølelsen vil bli borte.

Les også: Tre mobilran i Oslo natt til søndag

Asylsøkere

Fem av dem som er pågrepet i forbindelse med ranene, er asylsøkere. Stølen etterlyser et tettere samarbeid med forvaltningen slik at asylsøkere ikke kan begå flere ran før de blir sendt ut av landet.

– Disse ranerne misbruker asylinstituttet og må få klare signaler fra samfunnet, sier han.

Personvernpolicy