Domstol avgjør foreldreansvar for romjenta «Maria»

Det ble hent opp plakater i forsøk på å finne jentas boloiske foreldre. Foto: John Kolesidis / Reuters / NTB scanpix
Det ble hent opp plakater i forsøk på å finne jentas boloiske foreldre. Foto: John Kolesidis / Reuters / NTB scanpix

Organisasjonen som har tatt hånd om den snart fem år gamle bulgarske romjenta «Maria», sier at domstolen må avgjøre den videre skjebnen til jenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– For øyeblikket har hun det bra her hos oss hvor hun er tatt hånd om på en ordentlig måte. Alt ellers er det opp til domstolen å avgjøre, sier Kostas Giannopoulos, leder av organisasjonen Barnets smil.

Da jentas biologiske mor og far ble funnet sør i Bulgaria, fortalte de at datteren ble etterlatt i Hellas fordi de ikke hadde penger til å ta vare på henne. Gresk politi fant jenta i en romleir i forbindelse med en våpen- og narkotikaaksjon.

En 39-årig kvinne og en 40-årig mann i Hellas etterforskes for å ha bortført jenta, etter at politiet fattet mistanke til at de ikke var hennes biologiske foreldre. Paret hevdet først at den blonde jenta var deres egen, men endret deretter forklaring og sa de hadde fått henne fra den bulgarske kvinnen, som ba dem om å ta vare på jenta.

Personvernpolicy