Politiet etterforsker bestialske reindrap begått med gaffel

Reinpolitiet bekrefter at de etterfporsker bestailske drap på rein for økonomisk vinning. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Reinpolitiet bekrefter at de etterfporsker bestailske drap på rein for økonomisk vinning. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

For økonomisk vinning drepes rein med gaffel. - Utspekulert og bestialsk, sier en anonym reineier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reinpolitiet etterforsker for tiden en ny metode for å svindle til seg rovdyrerstatning.

Leder for Reinpolitiet, Per Valved bekrefter overfor avisen Ságat at de har startet etterforskning.

– Vi har fått en anmeldelse som i store trekk baserer seg på fremgangsmåten som beskrives overfor Ságat, sier Valved som sier det er personer i reinbeitedistrikt i Indre Finnmark som er mistenkte.

- Skruppelløse

En anonym reineier beskriver svært rå metode overfor Ságat. De som vil svindle til seg erstatning skal benytte seg av en gaffel eller spesiallaget tang som etterligner sår fra gaupe.

– De som driver med dette er skruppelløse banditter. Dersom jeg hadde stått åpent frem, ville det medført represalier mot meg selv, sier reineieren til avisa.

– Jeg vet om tre som driver med dette, påstår han.

Les også: Reinpolitiet kan være avleggs

Redskapene som brukes er konstruert slik at avstanden mellom «tennene» tilsvarer tannavstanden til de store hjørnetennene hos gaupa. Gaupa avliver normalt byttedyr som rein med noen få bitt i struperegionen. Dette etterligner bandittene, skriver Ságat.

Svindlere

Svindlerne lar så åteselsfugler forsyne seg før Statens naturoppsyn kalles inn.

Regionansvarlig for rovvilt i Statens naturoppsyn i Finnmark, Magne Asheim, synes svindelmetoden er helt ekstrem. Han sier til avisen at hans folk kan ha blitt lurt til å tro at det har dreid seg om gaupebitt.

Asheim sier de nå vil gå igjennom tidligere saker med tanke på å avsløre svindel.

Personvernpolicy