Tusenvis demonstrerte mot NSA

Tusenvis av demonstranter samlet seg lørdag i Washington med krav om en ny lov som begrenser etterretningstjenesten NSAs overvåking.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrasjonen ble holdt på dagen etter at loven Patriot Act ble vedtatt i kjølvannet av 11. septemberangrepene. Loven ga utvidede fullmakter til overvåking og har vært en viktig del av USAs kamp mot terrorisme.

Demonstrantene lørdag krever stans i NSAs «massespionasje». De overleverte et opprop til Kongressen med 575.000 signaturer, der det kreves at politikerne offentliggjør den fulle bredden av NSAs overvåking.

Om lag 2.000 demonstranter deltok i protestene lørdag, ifølge arrangørene. De bar plakater, der noen av dem hadde påskriften «Takk Edward Snowden!».

Demonstrasjonen tiltrakk personer med vidt politisk syn, både liberale og konservative Tea Party-tilhengere.

– De siste månedene har det kommet fram så mange overgrep mot personvernet og en total mangel på oversikt over masseovervåkingen av alle detaljer av våre liv. Vi må få Kongressen til å handle, sier Jennifer Wynne, en av demonstrantene.

Personvernpolicy