Dansk politiker vil nedlegge Nordisk råd

– I min tid som dansk minister for nordisk samarbeid var det en velkjent vittighet at en kamel kan slite i 14 dager uten mat og drikke. Nordisk råd kan derimot spise og drikke i 14 dager uten å utrette noe nevneverdig, sier Uffe Ellemann-Jensen.
– I min tid som dansk minister for nordisk samarbeid var det en velkjent vittighet at en kamel kan slite i 14 dager uten mat og drikke. Nordisk råd kan derimot spise og drikke i 14 dager uten å utrette noe nevneverdig, sier Uffe Ellemann-Jensen.

Nordisk råd og Nordisk ministerråd bør legges ned, mener den danske politiske veteranen Uffe Ellemann-Jensen. De to «kaffeklubbene» koster nordiske skattebetalere en milliard kroner i året, hevder han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ellemann-Jensen, som tilhører partiet Venstre og fra 1982 til 1983 var utenriksminister i Danmark, viste i en kommentar i København-avisen Berlingske Tidende lørdag til Nordisk Råds årlige sesjon som innledes i Oslo i neste uke. Politikerne som deltar, kommer ikke alene.

– De får følge av en hær av embetsmenn, bunkevis av dokumenter og fulle saksmapper. Går det som det pleier, blir det i løpet av gode middager og langvarige møter etter hvert vedtatt en rekke flotte og høystemte visjoner for sterkere nordisk samarbeid, spår Ellemann.

Les også: Marit Nybakk blir president i Nordisk Råd

– I min tid som dansk minister for nordisk samarbeid var det en velkjent vittighet at en kamel kan slite i 14 dager uten mat og drikke. Nordisk råd kan derimot spise og drikke i 14 dager uten å utrette noe nevneverdig, fortsetter han.

Landene i Norden utgjør et enestående fellesskap bygd på den særegne, nordiske velferdsmodellen.

Men den politiske debatten og de politiske resultatene i disse landenes samarbeidsorganisasjoner har veket plassen for ren kaffekos, mener Uffe Ellemann-Jensen. (©NTB)

Personvernpolicy