De arresterte i «Maria»-saken vil ha jenta tilbake

Det greske romparet som er arrestert for bortføring av rombarnet «Maria», ber om å bli løslatt fra fengsel. De ønsker også å få barnet tilbake, sier parets advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før helgen ble det meldt at en DNA-tekst bekrefter at «Marias» foreldre er funnet i Bulgaria. Men det fengslede romparet mener at de bør få den fire år gamle jenta tilbake, fordi det er de som har tatt seg av henne.

– Klientene mine vil anke fengslingskjennelsen som er avsagt mot dem. De vil også ha barnet tilbake, ettersom de har oppfostret henne og de er glade i henne, sa advokaten Marietta Palavra til nyhetsbyrået AFP lørdag.

DNA-prøvene har vist at 40 år gamle Eleftheria Dimipolou og ett år yngre Christos Salis ikke er «Marias» foreldre. De biologiske foreldrene heter Sasha og Atanas Rusev, et rompar som lever i dyp fattigdom i byen Nikolaevo i de midtre delene av Bulgaria.

Nå 35 år gamle Sasha Ruseva har overfor politiet forklart at hun fødte et pikebarn mens hun for noen år siden arbeidet i Hellas. Hun hadde allerede så mange barn å forsørge hjemme i Romania, at hun lot barnet være igjen da hun reiste hjem, sier hun.

Personvernpolicy