Student dømt til livstid i England

Ukrainske Pavlo Lapshyn (25) får mest sannsynlig aldri gå ute blant folk igjen. I denne videoen tilstår han drap og rasehat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lapshyn kom til Storbritannia som praksisstudent i april, men etter bare få dager satte han sine rasistiske planer ut i live. Han drepte en 82 år gammel mann og bombet tre moskéer i Midlandsområdet i løpet av noen uker.

I en video frigitt av politiet i West Midlands innrømmer han å ha knivstukket mannen tre ganger den 29. april. Se den øverst i saken.

Til tross for tilståelsen ble han fredag dømt til minst 40 års fengsel. I praksis betyr det livstidstraff.

Politiet har funnet videoer og hundrevis av bilder av kjemikalier, skytevåpen og bombedeler på Lapshyns kontor, skriver Sky News.

– Det er åpenbart at du planla å plate og detonere flere enheter i håp om å fremkalle rasemessig konflikt og drive muslimer ut av området du bodde i, sa dommeren fredag.

Les også: Innrømmer å ha drept en mann i YouTube-video

– Ville fortsatt med terroren

Lapshyn la en hjemmelaget bombe i en av barnas matbokser utenfor en moské i Walsall 21. juni. Sju dager seinere bombet han enda en moske i Wolverhampton. 12. juli plasserte han en bombe utenfor en moské i Tipton. Bare flaks gjorde at ingen ble drept, bønnemøtet var utsatt med en time den dagen.

Det var gjennom en konkurranse at 25-åringen vant praksisplass hos et firma i Birmingham. Han ble tatt etter at en lokal innbygger gjenkjente ham i en overvåkningsvideo.

– Han ville helt klart ha fortsatt med denne ondskapen hvis han ikke hadde blitt tatt, sa politikonstabel Marcus Beale i West Midlands politidistrikt.

Se videoen der han innrømmer drapet øverst.

Les også: Drepte kona - la ut bilde på Facebook

Personvernpolicy