Frp går tilbake på måling etter regjeringsskiftet

FrP-formann Siv Jensen har blitt finansminister i den nye regjeringen. Nå går partiet hennes tilbake på nye meningsmålinger. Foto: NTB scanpix
FrP-formann Siv Jensen har blitt finansminister i den nye regjeringen. Nå går partiet hennes tilbake på nye meningsmålinger. Foto: NTB scanpix

Høyre er landets største parti i én meningsmåling, mens Arbeiderpartiet gjør et byks i en annen. Fremskrittspartiet sliter i begge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

InFacts meningsmåling for VG viser en tilbakegang på 2,1 prosentpoeng for Fremskrittspartiet, sammenlignet med valgresultatet på 16,3 prosent til 14,2 prosent.

Regjeringspartner Høyre oppnår 26,2 prosent i målingen, marginale 0,6 prosentpoeng bak valgresultatet, mens Arbeiderpartiet øker oppslutningen med 2,6 prosentpoeng til 33,7 prosent.

Fagsjef Knut Weberg i InFact knytter tilbakegangen til kontroversene rundt enkeltstatsråder.

– Det er Frp som har fått det største trykket i mediene. Det så vi også på statsrådsmålingen som vi har gjort litt tidligere. Frp-statsrådene, særlig Listhaug og Horne, led nok litt under det trykket som har vært de første dagene, sier Weberg.

Les også: Siv Jensen er allerede blitt avgifts-byråkratisert

I Sentio Researchs partibarometer for Dagens Næringsliv er det Høyre som er størst. Partiet går fram 3,8 prosentpoeng til 30,6 prosent, mens Arbeiderpartiet går tilbake 1,7 prosentpoeng i forhold til valgresultatet og støttes av 29,7 prosent av de spurte.

Fremskrittspartiet ender på 13,7 prosent, en tilbakegang på 2,6 prosentpoeng siden valget.

I DN-målingen går SV, Rødt og Senterpartiet marginalt ned fra valgresultatet, MDG og KrF står på stedet hvil, mens Venstre går noe fram.

Les også: – Siv Jensen sin tale var spesiell

I VG-målingen er bildet et noe annet, selv om utslagene er meget små og innenfor feilmarginen. Der peker pilen oppover for Rødt, MDG og SV, mens tendensen er den motsatte for Sp, Venstre og KrF.

Feilmarginen i DN-målingen er mellom 0,7 og 3,2 prosent, mens VG-målingen har en feilmargin på 2 prosent. (©NTB)


Personvernpolicy