– Snowden-lekkasjene de verste i USAs historie

Den spionsiktede varsleren Edward Snowden under et intervju med The Guardian. Foto: 
REUTERS/Glenn Greenwald/Laura Poitras/Courtesy of The Guardian/Handout via Reuters/NTB scanpix
Den spionsiktede varsleren Edward Snowden under et intervju med The Guardian. Foto: REUTERS/Glenn Greenwald/Laura Poitras/Courtesy of The Guardian/Handout via Reuters/NTB scanpix

Dokumentene fra Edward Snowden har hjulpet USAs fiender og er de verste lekkasjene av hemmeligstemplet materiale i USAs historie, ifølge tidligere CIA-topp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Morrell, som tidligere var nummer to i CIA-ledelsen, sier til CBS-programmet 60 minutes at avsløringene fra Snowden har skadet arbeidet med å spore mulige terrortrusler.

– Det Snowden har gjort har medført større risiko for amerikanere fordi terrorister lærer av lekkasjer. De kommer til å bli mer forsiktige, og vi vil ikke få fatt i etterretningen vi ellers ville fått, sier Morell til 60 Minutes.

Les også : - USA overvåker Norge

Han mener det mest alvorlige som hittil har kommet ut av lekkasjene er «den svarte boka» som inneholder budsjettet til etterretningstjenesten. Detaljene om hva det prioriteres å bruke penger på vil kunne bli utnyttet av andre lands etterretningstjenester, ifølge Morrell. (©NTB)

Personvernpolicy