Listhaug møter matvarekjedene

STORM: Det har stormet rundt landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) etter at hun ble statsråd grunnet hennes fortid som rådgiver i First House. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
STORM: Det har stormet rundt landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) etter at hun ble statsråd grunnet hennes fortid som rådgiver i First House. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Neste uke møter statsråd Sylvi Listhaug (Frp) de store matvarekjedene i Landbruksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant dem som kommer på møtet mandag morgen, er Rema 1000 som den nye statsråden hadde på sin omstridte kundeliste da hun arbeidet for rådgivningsselskapet First House.

Ifølge departementsråd Leif Forsell dreier det seg om et dialogmøte uten noen form for saksbehandling som reiser spørsmål om statsrådens habilitet.

Les også: – Listhaug jobbet for Rema etter valget

Det har kommet til dels sterke reaksjoner på at Listhaug ikke vil offentliggjøre sine kundelister fra den tiden hun arbeidet i rådgivningsselskapet. Grunnen er at hun kan komme i en situasjon hvor hun er inhabil som statsråd dersom hun behandler en sak som gjelder en av hennes tidligere First House-kunder.

Forsell sier at departementet fastholder sin konklusjon om hemmelighold, men legger til at innvendingene er registrert.

– Per i dag har vi ingen ny vurdering. Men vi har sett innvendingene, og noen av våre jurister vil se på saken og komme med et svar i neste uke, sier Forsell til Dagbladet.

Les også: Norsk meieribransje er i Sylvi Listhaugs gråsone

Det siste oppdraget Listhaug hadde for Rema 1000 var ifølge matvarekjeden å bistå med fortolkningen av regjeringsplattformens punkter om søndagshandel.

Forsell er den eneste som har fått tilgang til Listhaugs kundelister.

– Departementet har så langt ikke hatt noen konkrete saker til behandling som har gitt behov for særskilte vurderinger av statsrådens habilitet, sier Forsell.

Listhaug arbeider nå blant annet med tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet, der mattoll og andre avgifter er tema.

Personvernpolicy