Kongeparet serverte lam fra egen gård

Kong Harald holder sin tale under stortingsmiddagen på Slottet torsdag kveld med blant annet dronning Sonja og statsminister Erna Solberg (H) som tilhørere. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Lam fra Bygdø Kongsgård sto på menyen da kong Harald og dronning Sonja inviterte stortingsrepresentantene til middag på Slottet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 214 til bords – inkludert blant annet regjeringen – startet middagen med sukkersaltet laks, sildekaviar og agurk. Så fulgte kamskjell og skalldyrsbuljong, og deretter lam fra Bygdø Kongsgård servert med sopp og jordskokk. Måltidet ble avsluttet med plommer, også de fra kongsgården.

– Dere har alle en lang valgkamp bak dere, og mange er kanskje fortsatt litt farget av utfallet. Noen omtalte valgdagen som en blåmandag for de rødgrønne. Her på Slottet er vi jo som kjent fargeblinde – i hvert fall politisk. Uansett farge: Det er godt å se dere alle sammen, sa kong Harald i sin tale.

I talen trakk kongen også frem at den nyoppussede Slottsplassen åpnet tidligere samme dag, et halvt år før den planlagte tiden.

– Slottsplassen er blitt riktig flott – lys og fin. Vi håper nå at den holder seg der den skal være, og at ikke alt renner ut i sand. Og så satser vi på at plassen ikke frister til altfor friske bilturer nedover trappen foran Karl Johan-statuen, slik det har skjedd ved tidligere middager her på Slottet. Dette gjelder også for de av dere med ny erfaring som taxisjåfør, spøkte kongen – med tydelig henvisning til Eli Hagens tur ned trappene i 2001 og Jens Stoltenbergs valgkampstunt tidligere i år.

Hør kongens tale her:

Se stortingsrepresentantene ankomme:

Personvernpolicy