Tror dette er moren til «Maria»

I AVHØR: Denne kvinnen kan være «Marias» biologiske mor. Hun bor i Bulgaria og skal ha gitt bort en av sine døtre i Hellas i 2009. Hun sitter nå i avhør med politiet i byen Stara Zagora i det sentrale Bulgaria. Foto: EPA
I AVHØR: Denne kvinnen kan være «Marias» biologiske mor. Hun bor i Bulgaria og skal ha gitt bort en av sine døtre i Hellas i 2009. Hun sitter nå i avhør med politiet i byen Stara Zagora i det sentrale Bulgaria. Foto: EPA

Bulgarsk familie blir DNA-testet i jakten etter foreldre til «Maria».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden den mystiske jenta ble funnet hos en romfalie i Hellas forrige uke har det blitt spekulert i hvor hun kommer fra.

Nå skriver flere greske og bulgarske medier at de antatte foreldrene, Sasha og Atanas Rusev, sitter i avhør med politiet i byen Stara Zagora i det sentrale Bulgaria.

Paret registrerte en fødsel av et barn på et gresk sykehus 31. januar 2009. Sykehuset ligger bare en times tid fra stedet der «Maria» ble funnet forrige uke.

Fødselsdatoen er den samme som det siktede romparet Christos Salis og Eletheria Dimolpoulou hevder at «Maria» er født.

Les også: – Moren til «Maria» er bulgarsk prostituert

Kan ha blitt forlatt

Det greske nettstedet Zouglas.gr hevder å ha sett sykehusdokumentene. Videre melder de at den bulgarske kvinnen løy ved fødselen da hun forsøkte å få barnet registrert i Hellas.

FUNNET: Den mystiske jenta «Maria» ble funnet hos en romfamilie i Hellas forrige uke. Nå leter gresk politi etter hennes biologiske foreldre. Foto: Ap FUNNET: Den mystiske jenta «Maria» ble funnet hos en romfamilie i Hellas forrige uke. Nå leter gresk politi etter hennes biologiske foreldre. Foto: Ap

Hun skal ha hevdet at hun var ugift og ikke visste hvem faren var. Papirene hennes sa imidlertid at hun var gift. Sykehuset og det lokale sosialkontoret nektet derfor å registrere barnet.

Paret skal ha ti barn til sammen og det spekuleres nå i om «Maria» ble igjen i Hellas ettersom moren ikke hadde råd til å ta med seg hele familien hjem igjen til Bulgaria.

Ifølge AFP skal moren har fortalt en nabo at «Maria» ble solgt for 250 euro.

Ifølge det bulgarske nyhetsbyrået Novinite vil politiet nå teste parets og «Marias» DNA opp mot hverandre.

Les også: - Mysteriejenta i Hellas ble forlatt av sin mor

– Min mor ropte ut

Et av parets barn sier til The Telegraph at moren skal ha reagert da hun så bilder av «Maria» på bulgarsk TV.

– Vi så bilde av henne på TV og min mor ropte ut «Det er min datter», sier barnet.

Siden den lyshårede jenta ble funnet hos en romfamilie i Hellas har hun blitt tatt hånd om av veldedige organisasjonen Smile of the Child.

Panagiotis Pardalis, som jobber for organisasjonen, sier til den amerikanske TV-stasjonen CBS at jenta nå har det bra.

– Hun snakket ikke gresk, men hun lærer nå nye ord for å kommunisere. Det som er snodig er at hun ikke spør etter de hun kjente fra før. Hun ser ut til å trives i sitt nye miljø og i den nye hverdagen, sier Pardalis.

Les også: – «Maria» spør ikke etter de hun kjenner

Personvernpolicy