Faren tror ikke døtrene har krysset Syrias grense

FORTSATT I TYRKIA: Faren til de to norske jenten tror de fortsatt befinner seg i Tyrkia. Foto: NTB scanpix
FORTSATT I TYRKIA: Faren til de to norske jenten tror de fortsatt befinner seg i Tyrkia. Foto: NTB scanpix

Faren til de to søstrene som i forrige uke dro til Syria, tror ikke jentene har klart å krysse grensen fra Tyrkia til Syria ennå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale kilder sier til VG at det skal være vanskelig å krysse grensen mellom de to landene, spesielt med norsk pass, og at det vil koste mye penger i form av bestikkelser.

– Jeg tror jentene mine fortsatt er i Tyrkia, men jeg tror ikke at de er på et hotell, sier den norsk-somaliske faren til avisen. Han befinner seg i grenseområdet ved byene Kilis og Cilvegózü.

Kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt deler ikke farens optimisme.

Les også: Frykter tenåringsdøtre har dratt til krigen i Syria

– Farens informasjon om hvor de er, må han stå inne for selv. Vi mener å ha tilstrekkelig informasjon om hvordan de har tatt seg ut av Norge og til Tyrkia, og om at de i Tyrkia har reist videre mot grensen. Vi er bekymret for at de kan ha kommet seg inn i Syria, men det er ennå ikke bekreftet, sier Bjørlo til VG.

Faren dro ned til Tyrkia kort tid etter at det ble klart at de to jentene på 19 og 16 år hadde dratt ned til området fordi de ville hjelpe til med humanitært arbeid.

– Det er bare magefølelsen min som gjør at jeg fortsatt tror de er her, men jeg har grunn til å tro at de ikke har kommet seg over grensen og inn i Syria, jeg håper dette skal gå bra, sier han til NRK.

Les også: Savnede søstre sier de er villige til å dø i Syria

– Jeg kommer til å lete helt til jeg finner dem, slår han fast.

Norsk politi har etterlyst jentene internasjonalt gjennom Interpol.

Personvernpolicy