Hadde ikke ransakingsordre for Hells Angels-lokaler

Politiet beslagla onsdag klubblokalene til Hells Angels MC på Alnabru i Oslo.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Politiet beslagla onsdag klubblokalene til Hells Angels MC på Alnabru i Oslo. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Advokat John Christian Elden reagerer på at politiet ikke hadde ransakingsordre da de tok seg inn i Hells Angels' lokaler på Alnabru i Oslo onsdag. Det var ingen ransaking, mener politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elden representerer selskapet Capitol Eiendom, som eier klubblokalet, skriver VG. Advokaten reagerer på politiets fremferd.

Les også: Politiet beslagla Hells Angels hovedkvarter

– Jeg registrerer at politiet benyttet anledningen til å ta seg inn i huset og ikke bare beslaglegge det. Da er det en ulovlig ransaking vi står overfor, sier Elden og legger til:

– Det må være et minimum at politiet selv følger loven i sin kamp for at MC-entusiaster gjør det samme.

Capitol Eiendom er tiltalt for ulovlig oppbevaring av våpen, og politiet ønsker derfor at eiendommen på Alnabru skal inndras til fordel for staten. Politiet erkjenner at det ikke forelå noe vedtak om ransaking, men sier onsdagens undersøkelse formelt ikke var noen ransaking.

– Vi har tatt beslag i et hus, og vi må gå gjennom det for å vite hva vi har i vår besittelse. Når vi har ansvaret, må vi sikre oss om at det ikke er våpen, narkotika eller tyvegods på stedet, sier politiadvokat Jorid Kile i Oslo politidistrikt.

Politiinspektør Einar Aas sa til NTB onsdag at det ble funnet små mengder narkotika i huset. Aas leder oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet.

Personvernpolicy