Arbeidskontrakt: Den ansatte må snakke norsk hjemme

– BAK MÅL: En arbeidskontrakt som krever at en assistent ved et sykehjem i Oslo, skulle snakke norsk både på arbeidsplassen og hjemme, er helt bak mål, mener Sykehjemsetatens fagforening.
– BAK MÅL: En arbeidskontrakt som krever at en assistent ved et sykehjem i Oslo, skulle snakke norsk både på arbeidsplassen og hjemme, er helt bak mål, mener Sykehjemsetatens fagforening.

En ansatt ved et sykehjem i Oslo nektet å signere kontrakt som krevde at norsk språk ble praktisert i hjemmet. – Det som står i kontrakten, er helt bak mål, mener Sykehjemsetatens fagforening.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Den ansatte er innforstått med at hun/han også må praktisere norsk hjemme og i det private området.»

Slik lød ett av punktene i en kontrakt som en assistent ved Midtåsenhjemmet i Oslo ble bedt om å signere, melder Frifagbevegelse.no.

Kontrakten krevde også blant annet at assistenten skulle snakke norsk på arbeidsplassen, ta språkprøver, som hun måtte betale selv dersom hun ikke bestod og at hun skulle omplasseres dersom hun ikke viste fremgang i norskspråket.

Assistenten nektet å signere avtalen og tok kontakt med Sykehjemsetatens fagforening.

Fagforeningsleder Liv Andreassen oppfordret assistenten til å rive kontrakten i stykker fordi den er ugyldig.

Les også: Sykehjemsansatte forteller om uforsvarlig behandling

– Helt bak mål

Fagforeningen har ingen problemer med at norsk skal være arbeidsspråk på sykehjemmene i Oslo, men Andreassen mener den aktuelle kontrakten går altfor langt:

– Det som står i kontrakten, er helt bak mål. Vi har personer som har jobbet hos oss i 10-20 år, som nå blir fortalt at de ikke er gode nok. Jeg er redd en slik avtale ville føre til stigmatisering av enkeltgrupper, sier Andreassen til Frifagbevegelse.no.

Fagforeningen og Sykehjemsetaten har nå gått i dialog med fagforeningen for å finne en avtale som er faglig forsvarlig og lovlig, samtidig som den forplikter ansatte til å lære seg norsk og arbeidsgiver til å følge opp sitt ansvar for kompetanseheving i arbeidsnorsk.

Les også: Partiene velger ulike veier til bedre eldreomsorg

– Kan ikke kreve norsk hjemme

De fire siste årene har Sykehjemsetaten i Oslo krevd dokumentasjon på norskkunnskaper og betalt opplæringen for dem som allerede er ansatt og som ikke snakker godt nok norsk. De skal også få fri fra jobben for å delta på undervisningen. Det kreves samtidig av ansatte at de snakker norsk på arbeidsområdet, også i den ubetalte lunsjen.

– Vi ønsker et inkluderende arbeidsmiljø, slik at ingen føler seg ekskludert, sier Anne Berger Sørli, områdedirektør i Sykehjemsetaten i Oslo, til Frifagbevegelse.no.

Hun påpeker at Sykehjemsetaten ikke kan kreve at ansatte snakker norsk hjemme, men ønsker likevel at institusjonslederne oppfordrer til det, slik at den ansatte blir bedre i norsk.

Institusjonssjef Mette Noreng ved Midtåsenhjemmet, som har signert kontrakten, ønsker ikke å kommentere saken.

Personvernpolicy