Frp-statsråd måtte i fengsel som 18-åring

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) måtte som 18-åring sone en fengseldom på grunn av en påkjørsel. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) måtte som 18-åring sone en fengseldom på grunn av en påkjørsel. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Olje- og energiminister Tord Lien (38) ble dømt til 35 dager i fengsel etter en påkjørsel i Vesterålen i 1994.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer på en motorsykkel ble skadd som følge av ulykken. Fremskrittsparti-politikeren orienterte statsminister Erna Solberg om hendelsen før han ble utnevnt til statsråd, skriver VG.

Lien hadde hatt førerkortet i sju måneder da han en sommerdag i 1994 kjørte hjem fra skolen på Mørkved i Nordland.

Det regnet tungt og veibanen var våt. Politiet mente i ettertid at bilen holdt en fart på minst 107 kilometer i timen i en 60-sone da Lien svingte for hardt og mistet veigrepet.

– Vi kom i en sving, mistet kontrollen og kom over i motsatt kjørebane. Der traff vi en motorsykkel, forteller Lien.

I dommen mot Lien fra Salten tingrett beskrives de kompliserte bruddene som alvorlige skader. Lien og kameraten i bilen kom uskadd fra kollisjonen.

Les også: – Det er en annen rolle å være minister enn kommunikasjonsdirektør

I dommen understrekes det at Lien umiddelbart stoppet og gikk for å hjelpe de to skadde. Han ble på ulykkesstedet til politi og ambulanse kom og erkjente umiddelbart straffskyld i avhøret etterpå.

Statsråden sier han gjennom hele sin politiske karriere har informert overordnede om både ulykken og dommen.

– Statsministerens kontor har blitt informert om dette. I tillegg har jeg informert om det når jeg har blitt nominert til nye verv i andre sammenhenger, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Personvernpolicy