– «Maria» spør ikke etter de hun kjenner

Den mystiske jenta «Maria» har ikke spurt etter familien som er siktet for å ha bortført henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For snart en uke siden ble den lyshårede jenta som ble funnet hos en romfamilie i Hellas tatt hånd om av veldedige organisasjonen Smile of the Child.

Politiet mener at Eletheria Dimopoulou (39) og Christos Salis (40) - som ikke er jentas biologiske foreldre - bortførte jenta i 2009. Romparet ble mandag varetektsfengslet, siktet for bortføring.

Panagiotis Pardalis, som jobber for den veldedige organisasjonen, sier til den amerikanske TV-stasjonen CBS at jenta nå har det bra.

– Hun snakket ikke gresk, men hun lærer nå nye ord for å kommunisere. Det som er snodig er at hun ikke spør etter de hun kjente fra før. Hun ser ut til å trives i sitt nye miljø og i den nye hverdagen, sier Pardalis.

Les også: Bortført jente (4) funnet i romleir

– Tvang henne til å tigge

Ifølge Smile of the Child ble «Maria» behandlet som «en dansende bjørn» av familien hun bodde med, og at de utnyttet hennes uskyldige utseende og tvang henne til å tigge.

Det har parets advokat, Kostas Katsavos, tidligere tatt sterk avstand fra.

– De elsker jenta og tok vare på henne som om hun var deres eget barn, har Katsavos understreket til mediene etter at verden ble gjort oppmerksom på funnet av det blonde barnet i rom-bosettingen.

Interpol har søkt i sin DNA-database for å se om de har prøver som matcher «Maria», men søket har ikke gitt noe resultat.

Les også: «Maria» ikke på Interpols liste over savnede barn

Det ble først antatt at jenta var fire år gammel. Nye undersøkelser viser imidlertid at hun kan være mellom fem og seks år gammel.

Naboer i romleiren har tidligere hevdet at jentas biologiske foreldre er bulgarere og at faren besøkte leiren bare for noen dager siden. Det bulgarske paret har i perioder bodd i leiren, ifølge Babis Dimitriou, som leder en organisasjon for romfolk i Farsala.

Les også: - Mysteriejenta i Hellas ble forlatt av sin mor

Bilder av romparet

Saken har skapt avisoverskrifter i en rekke vestlige medier. Det spekuleres nå på om jenta kan være svensk, britisk eller amerikansk. Det er heller ikke avklart om hun er blitt kidnappet fra et sykehus, solgt av sine biologiske foreldre for noen tusenlapper eller plukket opp på gaten.

Bilder av både jenta og romparet hun bodde hos er slått stort opp både i greske og utenlandske medier.

Gresk politi har denne uken aksjonert mot flere romleire. To leire nord i Aten er gjennomsøkt av politi på jakt etter kriminell aktivitet, skriver avisen Kathimerini.

– Maria-saken er kanskje ikke et enestående tilfelle, noe lignende kan ha skjedd i andre deler av landet, het det i en kunngjøring fra påtalemyndighetene i landet tirsdag.

Greske statsadvokater skal derfor finkjemme folkeregistrene for å finne eventuelle andre saker av samme slag.

Les også: Tror Maria (4) er barn fra tom grav

Personvernpolicy