Svenske smågutter ble helter i brann

Da gården i svenske Sjölunda sto i full brann, gikk tre smågutter til aksjon. Den ene kjørte en traktor gjennom låveveggen, mens de andre pøste på med vann og reddet ut dyra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Man har hørt snakk om at mennesker får nærmest overnaturlige krefter i en krisesituasjon, og det var helt utrolig å se guttene, sier Fredrik Lund til SVT.

Han er far til en av guttene i tiårsalderen som nå hylles i nabolandet.

En av guttene, sønnen til gårdseieren, måtte få behandling på sykehus etter å ha løpt inn i den røykfylte låven. Han løp inn for å få dyra ut i sikkerhet.

Traktor gjennom låveveggen

Da hadde allerede en annen jevnaldrende gutt kjørt en traktor gjennom låveveggen for å sikre tilgang til bygningen som var full av livredde dyr.

En tredje smågutt løp samtidig etter vann og kom tilbake med bøtte etter bøtte som han kastet på flammene.

Guttenes utrolige redningsaksjon skaper overskrifter i svenske medier. Bonden som eier gården, Christel Wallin, er evig takknemlig.

– Overlykkelig

– Jeg tør ikke tenke på hva som hadde hendt hvis ikke guttene og vi voksne hadde handlet der og da. Ti minutter seinere hadde vi ikke hatt noen gård, sier Wallin til SVT.

– Jeg er overlykkelig og sitter på sykehuset med min lille sønn, som takket være rask behandling virker å ha klart seg noenlunde bra, sier hun.

Wallin deltok selv i redningsarbeidet sammen med sønnen. De to andre guttene kom tilfeldigvis forbi sammen med sin far, og ble også med. Ifølge SVT var det småguttene som sto for den største innsatsen.

Personvernpolicy