Stortingspresident Olemic Thommessen er frimurer

OLEMIC THOMMESSEN: Stortingspresident og frimurer. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
OLEMIC THOMMESSEN: Stortingspresident og frimurer. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

I tillegg til å være ny stortingspresident har Olemic Thommesen fra Høyre også tittelen «Høyt lysende Salomons betrodde bror» i frimurerlosjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thommesen har steget i gradene i frimurerlosjen i en årrekke, skriver Aftenposten.

Selv antar Thommesen at det er tre år siden han var på et møte i losjen, men beskriver det som et utviklende og lærerikt miljø, som han gjerne så at flere engasjerte seg i.

– Jeg har ikke vært der på noen år nå, men det er av praktiske årsaker. Jeg skulle gjerne hatt mer tid til det. Det har vært et sted jeg har lært en god del, også for denne jobben, sier han.

Les også: Stortingspresidenten engasjerer seg i «tater-striden»

Ifølge losjens egne lister hadde Thommesen i 2008 nådd nivå åtte av ti i frimurerlosjens rangsystem, mens nivå 11 er forbeholdt de med sentrale verv i landslosjen.

Statsminister Erna Solberg sier det er helt uproblematisk at stortingspresidenten er frimurer.

– Frimurere er ikke ekskludert fra å kunne ha store, offentlige verv i Norge. Jeg vet fra før av at han er frimurer, men ikke hvilken grad han har. Jeg anser dette som irrelevant for jobben som stortingspresident. Du behandler ikke noen spesielle saker som stortingspresident, du prosederer i salen og styrer Stortingets utvikling, sier Solberg til avisen.

Bakgrunn: Olemic Thommessen ny Stortingspresident

Personvernpolicy