20 matforgiftet på restaurant i Trondheim

20 personer ble syke, ti av dem så alvorlig at de måtte innlegges på St. Olavs hospital, etter å ha spist grillmat på to restauranter i Trondheim tidligere denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle hadde spist grillet kyllingfilet, spareribs, entrecôte og kyllingklubber på de to restaurantene. Restaurantene har samme eier. Mattilsynet ble varslet om saken 11. oktober, skriver Adresseavisen.

15 av de 20 personene hadde fått påvist bakterien Campylobacter jejuni. De øvrige fem hadde symptomer uten at det ble tatt prøver av dem. Intervjuer som Mattilsynet har gjennomført med de 20 personene, gjorde at de kunne kobles opp mot de to restaurantene.

14. oktober gjennomførte Mattilsynet inspeksjon i restaurantene. Det ble avdekket fare for kryssforurensning mellom rått kjøtt og stekt kjøtt. Rutinene ble umiddelbart endret. Mattilsynet har også foretatt sporing i Norturas system på all kyllingslakt i den aktuelle perioden, men det ble ikke funnet avvik der.

Personvernpolicy