Venstre-politiker innrømmer seksuell omgang med mindreårig

En folkevalgt Venstre-politiker i 20-årene er anmeldt for voldtekt av en mindreårig jente. Politikeren erkjenner seksuell omgang, men nekter for at det dreier seg om en voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepet skal ha skjedd på Europeisk Ungdoms sommerleir i juli i år, og anmeldelsen mot lokalpolitikeren i Venstre ble levert i forrige uke, skriver Klassekampen.

Jenta som har anmeldt forholdet er medlem av Unge Venstre og under den seksuelle lavalder, ifølge avisen. Klassekampen har snakket med advokatene til begge parter, og får bekreftet at saken er under etterforskning.

– Min klient vil samarbeide med politiet og bidra til at saken kan bli etterforsket raskt, sier advokat Inger Marie Sunde, som representerer den anmeldte mannen.

Han har nå trukket seg fra sine tillitsverv i Venstre og Europeisk Ungdom.

Til VG sier Sunde mandag formiddag at hennes klient har erkjent seksuell omgang med jenta.

– Han erkjenner straffskyld for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig jente, men han nekter for at det skal være snakk om et overgrep og en voldtekt, presiserer Sunde.

Advokat Martin Eiebakke, som er jentas bistandsadvokat, understreker at saken har blitt tatt svært alvorlig av både Venstre og Europeisk Ungdom.

– Hun er fornøyd med hvordan denne saken har blitt håndtert av organisasjonene, sier Eiebakke.

Personvernpolicy