Polakk kritisk skadd etter angrep i Sarpsborg

Tilstanden var søndag kveld kritisk for en polsk mann som i Sarpsborg et døgn tidligere ble utsatt for grov vold med det som skal være stikk- og slagvåpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To polske menn er pågrepet i saken. De oppholdt seg begge i leiligheten i Sarpsborg da en tredje polakk i 40-årene ble utsatt for grov vold, ifølge etterforskningsleder Espen Fronth-Andersen i Østfold politidistrikt.

– Begge er siktet for grov legemsbeskadigelse med svært farlig redskap, sier politiadvokat Gaute Nilsen til NTB.

Operasjonsleder Terje Marstad ville søndag kveld ikke opplyse om hva slags redskaper som ble brukt i voldsangrepet som førte til livstruende skader. Men ifølge Sarpsborg Arbeiderblad skal det først og fremst ha blitt brukt en øks.

Luftambulanse

Polakken ble natt til søndag fløyet i luftambulanse til Ullevål sykehus med store hodeskader.

Søndag kveld pågikk det fortsatt avhør av de siktede i saken – en 52 år gammel mann og en mann i midten av 30-årene som var den første til å varsle politiet. Marstad kunne ikke gå inn på hva slags opplysninger som er framkommet i avhør.

52-åringen bor i leiligheten der volden fant sted.

Mannen som varslet politiet, ble først avhørt som vitne, men fikk i løpet av avhørsprosessen status som siktet saken.

Etterforskningen fortsetter

Det skal ikke ha vært andre vitner til voldsangrepet.

Ut fra sakens karakter er det nærliggende å tro at politiet vil framstille de to siktede for varetektsfengsling. Antakelig vil politiet kunne argumentere med fare for unndragelse og bevisforspillelse hvis de to blir løslatt.

Politiet opprettet vakthold ved boligen, og hele åstedet var søndag ettermiddag fortsatt sperret.

Personvernpolicy