- Norsk-somalier kan ha ledet terrorangrepet i Nairobi

Overvåkingsbilder viser noen av mennene som angrep kjøpesenteret i Nairobi. Mannen i hvit bukse skal være den 23 år gamle norske statsborger fra Larvik. Foto: Reuters / Citizen TV / NTB scanpix
Overvåkingsbilder viser noen av mennene som angrep kjøpesenteret i Nairobi. Mannen i hvit bukse skal være den 23 år gamle norske statsborger fra Larvik. Foto: Reuters / Citizen TV / NTB scanpix

Mobiltrafikken til den 23 år gamle nordmannen tyder på at han ledet angrepet mot kjøpesenteret, ifølge flere kilder. Terrormistenktes søster sier han er i live og ikke var involvert i angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier kilder som kjenner til etterforskningen, til VG.

Fredag meldte PST at mistanken mot nordmannen er styrket. Uttalelsen kom etter at BBC torsdag kveld identifiserte en av terroristene i kjøpesenteret Westgate i Nairobi som en norsk-somalisk 23-åring.

Både BBC og CNN har de siste dagene vist bilder som viser hvordan terroristene med tilknytning til al-Shabaab beveget seg i kjøpesenteret under angrepet i september. Det skal ha vært fra fem til femten terrorister inne i senteret, men overvåkingsbildene viser bare fire ulike menn.

Les også: PST-etterforskere hjem fra Kenya

Den navngitte 23-åringen fra Larvik skal ha blitt identifisert på disse bildene. Han er ikke funnet etter angrepet. PST sa fredag at det er uklart om nordmannen er i live.

– Det er ikke han som er terroristen på videoen. Dere må slutte å skrive det. Han er i live og befinner seg i Somalia, det er jeg sikker på. Dette er vondt for oss, særlig når navnet hans skrives overalt, sier søsteren til den terrormistenkte til VG.

Se også: Overvåkningsvideo viser terrorangrepet i Nairobi

Hun vil ikke svare på om noen i familien har vært i kontakt med 23-åringen den siste tiden.

– Jeg vil ikke si noe mer, men det kan hende, sier hun.

– Han sa tidlig at han ville bli lege. Alle kjente ham på skolen, men han hadde få nære venner. Det er uforståelig, sier en tidligere klassekamerat til avisen.

Her løper de for livet fra terroristene

Personvernpolicy