Titanic-fiolin solgt for rekordsum

Denne fiolinen er solgt for den høyeste summen som noen gang er betalt for en gjenstand fra Titanic. Foto: AFP / NTB scanpix.
Denne fiolinen er solgt for den høyeste summen som noen gang er betalt for en gjenstand fra Titanic. Foto: AFP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fiolin brukt på Titanic ble solgt for rekordsummen 900.000 pund, vel 8,6 millioner kroner, på en auksjon i England lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er den høyeste summen som noen gang er betalt for en gjenstand fra Titanic.

Orkesterlederen Wallace Hartley skal ha spilt på fiolinen for å berolige passasjerene da Titanic sank 15. april 1912. Hartley var blant de drøye 1.500 menneskene som druknet i katastrofen. Fiolinen ble funnet festet til kroppen hans.

Fiolinen har en inskripsjon fra Maria Robinson, orkesterlederens forlovede, for å markere forlovelsen. Den ble returnert til Robinson etter at den ble funnet, og ble senere gitt videre til et lokalt Frelsesarmé-band.

Les også: Slik blir nye Titanic

Senere ble den gitt til en musikklærer, for så å bli funnet i huset til en ikke navngitt person i Lancashire, nordvest i England.

Instrumentet var lagt ut for salg i den originale fiolinkassen av lær med initialene W.H.H. Det ble auksjonert bort av auksjonsfirmaet Henry Aldridge & Son i Devizes i Wiltshire, sørvest i England.

Bandet om bord på Titanic spilte hymnen «Nearer, My God, To Thee» for å prøve å berolige passasjerene da de gikk i livbåtene. Alle de åtte orkestermedlemmene omkom.

Les også: Titanic fortsetter å fascinere vrakdykker