Høyre og Ap fram på ny måling

Påtroppende statsminister Erna Solberg og avtroppende statsminister Jens Stoltenberg under nøkkelovertakelse på Statsministerens kontor onsdag ettermiddag. Begge partiene får økt oppslutning på Aftenpostens partibarometer for oktober. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)
Påtroppende statsminister Erna Solberg og avtroppende statsminister Jens Stoltenberg under nøkkelovertakelse på Statsministerens kontor onsdag ettermiddag. Begge partiene får økt oppslutning på Aftenpostens partibarometer for oktober. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)

Høyre og Arbeiderpartiet går begge fram på en ny måling, en måned etter stortingsvalget. Målingen viser at det ikke er noen bevegelse mellom blokkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødgrønne ville fått 72 mandater, dersom målingen som Respons har laget for Aftenposten hadde vært valgresultatet. Dette er nøyaktig samme antall som ved stortingsvalget.

Arbeiderpartiet er fortsatt størst på Aftenpostens partibarometer og øker med 0,9 prosentpoeng til 31,7 prosents oppslutning. Høyre går fram 1,3 til 28,1 mens Fremskrittspartiet faller 1,5 prosentpoeng til 14,8 prosent.

For de øvrige partiene viser partibarometeret følgende fordeling: Venstre 5,8 (fram 0,6 prosentpoeng), KrF 5,8 (+0,2), Sp 5,1 (-0,4), SV 4,0 (-0,1), Miljøpartiet De Grønne 2,9 (-0,1), Rødt 1,0 (-0,1), andre 1,0 (-0,8).

Personvernpolicy