Tause om Erna sjekket Hornes verbale rulleblad

OVERGRIPEREN HAR ANSVAR: Solveig Horne (Frp) understreker at det alltid er overgriperen som har det endelige ansvaret i voldtektssaker. Samtidig står hun ved de andre uttalelsene hun har kommet med i sin tid som opposisjonspolitiker på Stortinget. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
OVERGRIPEREN HAR ANSVAR: Solveig Horne (Frp) understreker at det alltid er overgriperen som har det endelige ansvaret i voldtektssaker. Samtidig står hun ved de andre uttalelsene hun har kommet med i sin tid som opposisjonspolitiker på Stortinget. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Statsministerens kontor (SMK) svarer ikke på om de sjekket Hornes verbale rulleblad før hun ble tilbudt statsrådsposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett døgn etter at Solveig Horne tok over som Barne-, likestillings- og inkluderingsminister har det stormet rundt den ferske statsråden.

I 2011, i forbindelse med flere russevoldtekter, uttalte Horne at jentene har et ansvar for hvilke situasjoner de selv setter seg i.

På spørsmål fra ABC Nyheter om uttalelsen i 2011 svarer Horne i dag følgende:

– Jeg har aldri ment at det er offeret som har skylden for en voldtekt. Det er bare en som er ansvarlig for voldtekt og det er overgriperen, sier hun.

– Finner som regel noe på alle

ABC Nyheter har både skriftlig og muntlig spurt Statsministerens kontor om de kjente til Hornes tidligere uttalelser. Altså en verbal vandelsattest.

Baard Storsveen, Partner i rekrutteringsbyrået 79°S. Foto: PrivatBaard Storsveen, Partner i rekrutteringsbyrået 79°S. Foto: Privat

Baard Storsveen, partner i rekrutteringsbyrået 79°S, har lang erfaring i ledelsesansettelser. Han sier at det er vanlig at rekrutteringsbyråer sjekker personers verbale vandelsattest, som sosiale medier og aviser, før en ansettelse.

– Dersom det er relevant for stillingen, så gjør vi det. Da gjør vi et mediesøk i ledende aviser og nettsteder, blant annet sjekker vi nyhetsarkivet på Bizweb og Google news. Videre oppretter vi mediaautosøk på personen mens prosessen pågår, sier han.

– Vi finner som regel noe på alle, uheldige uttalelser på Facebook eller Twitter. Et gammelt kommentarfelt eller lignende. Men vi må vurdere hva som faktisk utgjør en risiko for virksomheten. Folk må få lov til å være folk, sier han.

Les også : Nye reaksjoner på gammelt Horne-utsagn om voldtekt

– Media graver dypt

Storsveen sier det første rekrutterer må gjøre ved en ansettelse er å sette seg godt inn i virksomhetens behov og kultur.

– Da avdekker man blant annet risiko ved kandidaters tidligere offentlige opptredener eller private disposisjoner. Slik tar vi stilling til hvor mye man kan tåle av slik historie når vedkommende skal lede virksomheten, sier han.

Storsveen sier at medier graver dypt etter tidligere uttalelser som kan hefte ved en ansettelse ved en lederstilling.

– De graver dypt etter tidligere uttalelser, bruk av svart arbeidskraft eller andre lovbrudd og etiske grensesaker, sier Storsveen.

Les også: Mia Gundersen Leliënhof: En voldtekt skal ikke finne sted på en fest

Omdiskuterte uttalelser

Norges nye familieminister har også tidligere kommet med uttalelser som har vekket oppsikt.

I 2008 uttalte hun på Frps egen hjemmeside at man i Norske fengsler ikke burde bruke tid, penger og krefter på å tilrettelegge for spesialdiett for noen innsatte basert på deres religiøse overbevisning, kultur eller smaksløker for den saks skyld.

– De burde kanskje ha fulgt Koranen i stedet for å begå den handlingen som førte til at de sitter i fengsel, sa Horne i et intervju med Adresseavisen.

To år senere skrev hun på Twitter: «Lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?».

Til NRK sier Horne at hun ikke angrer på meldingen.

– Dette er en debatt som vi kanskje bør tørre å ta alle sammen, og så må det være opp til barnehager og foreldre å bestemme når de vil begynne å lære barn om annen seksualitet, sier hun.

Personvernpolicy