– Har fortalt hvorfor han drepte fosterbroren (3)

DREPT: I en garasje ved denne adressen på Stord ble en treåringen drept av flere knivstikk og stump vold mot hodet. Foto: NTB scanpix.
DREPT: I en garasje ved denne adressen på Stord ble en treåringen drept av flere knivstikk og stump vold mot hodet. Foto: NTB scanpix.

Allmenheten vil kanskje aldri få vite bakgrunnen for at 13-åringen fra Stord drepte sin fosterbror. - Behandlingsapparatet aldri har vært borti noe lignende, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener de nå kjenner til hvorfor den 13 år gamle gutten i Stord-saken drepte fosterbroren (3).

Det er nå en uke siden gutten gikk til angrep på treåringen i garasjen, for deretter å tilkalle sin far, slik at lillebroren kom til behandling på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Til Bergens Tidene sier lensmann i Stord, Bernt Norvalls, at de ikke ønsker å gå ut med drapsmotivet.

– Vi føler oss trygge på at vi sitter med svaret på hvorfor og hvordan dette skjedde. Men vi har fått klare råd fra barnevernet og helsevesenet om at vi må holde det for oss selv. Dette er opplysninger som er vesentlige i behandlingen av gjerningspersonen og tilbakeføringen av ham til samfunnet, sier Norvalls.

Les også: Faren forsøkte å stanse drapet på Stord

– Aldri vært borti lignende

RYSTET: Lensmann i Stord, Bernt Norvalls, ønskerikke å gå ut med drapsmotivet til 13-åringen. Foto: NTB scanpixRYSTET: Lensmann i Stord, Bernt Norvalls, ønskerikke å gå ut med drapsmotivet til 13-åringen. Foto: NTB scanpix

Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet. Den slår fast at treåringen døde som følge knivstikking og stump vold.

Den tragiske hendelsen ble kjent etter at moren i familien varslet Akuttmedinsk kommunikasjonssentral (AMK) klokken 16.56 torsdag forrige uke.

To politifolk passer til enhver tid på 13-åringen som nå blir ivaretatt av psykiatrien.

På spørsmål fra NRK om man er nærmere en konklusjon på hva som vil skje med 13-åringen svarer lensmannen følgende:

– Det er jo det som er det viktigste spørsmålet her. Dette er en så spesiell sak at behandlingsapparatet aldri har vært borti noe lignende. Derfor må det rigges et skikkelig apparat der man blant annet tenker sikkerhet i vid forstand, sier lensmannen.

Les også: Treåringen døde av knivstikk og stump vold mot hodet

Vil bli henlagt

Politiet vi trolig ta det siste avhøret av 13-åringen onsdag i neste uke. Lensmannen ser for seg at saken er ferdig etterforsket en gang neste uke, for deretter å bli oversendt påtalemyndigheten.

– Der vil saken bli henlagt ettersom gjerningspersonen er under den kriminelle lavalder. Barnevern og helsevesen vil søke om innsyn i sak og få det, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet opplyser at utredningen av 13-åringen skal fortsette på ubestemt tid.

Personvernpolicy