Italia kontakter Tyskland om død nazist

Priebke var under andre verdenskrig offiser i den tyske naziorganisasjonen SS og deltok i en massakre på 335 sivile i Italia i 1944. Begravelsen av Priebke i Italia måtte denne uken avlyses etter protester. Nå har Italia kontaktet Tyskland for å forsøke å finne en løsning på striden. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Priebke var under andre verdenskrig offiser i den tyske naziorganisasjonen SS og deltok i en massakre på 335 sivile i Italia i 1944. Begravelsen av Priebke i Italia måtte denne uken avlyses etter protester. Nå har Italia kontaktet Tyskland for å forsøke å finne en løsning på striden. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Italia har kontaktet Tyskland for å finne ut hva som skal skje med kisten med Erich Priebke. Den beryktede naziforbryteren skulle begraves i byen Albano Laziale denne uken, men begravelsen ble utsatt etter protester.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Priebke var under andre verdenskrig offiser i den tyske naziorganisasjonen SS og deltok i en massakre på 335 sivile i Italia i 1944. Han døde forrige uke i Roma, 100 år gammel, og bilen med kisten ble møtt av demonstranter da den kom til Roma-forstaden Albano Laziale.

Det tyske utenriksdepartementets talsmann Martin Schäfer bekrefter at det har vært uformell kontakt mellom regjeringene i Berlin og Roma om saken. Men det er ikke kommet noen offisiell anmodning om at Tyskland må ta imot kisten, sier han.

Les også: Nazidømte Erich Priebke (100) død

Priebkes advokat Paolo Giachini mener italienerne må løse denne saken selv.

– Italia ville ha tak i Priebke, fikk ham utlevert, stilte ham for retten, dømte ham og holdt på ham i årevis – nå må Italia selv ta seg av problemet, sier Giachini ifølge meldinger i italienske medier torsdag.

Vatikanet har lagt ned forbud mot at noen katolsk kirke i Roma holder begravelsesseremoni for den døde tyskeren. Striden om Priebke har brutt ut mens italienerne markerer 70-årsminnet for nazistenes angrep mot jødene i Roma i 1943. (©NTB)

Personvernpolicy